Zoek je werk in een andere sector?

Zoek je werk in een andere sector?

Met Rangeerterrein in 3 stappen op weg naar werk

 

Wil je van baan veranderen en overweeg je een functie in een andere sector dan waar je nu in werkt? Maar weet je nog niet goed wat je precies wilt? Of heb je de juiste opleiding of werkervaring niet? Dan kan het Rangeerterrein Midden-Brabant je op weg helpen.

Het Rangeerterrein zet je op het juiste spoor
Het Rangeerterrein biedt je de kans om ander werk uit te proberen en het juiste spoor te vinden. Wij denken met je mee en helpen je met het kiezen van werk dat bij je past. Samen met jou kijken we wat je daarvoor dan nodig hebt. We kijken welke vaardigheden je al hebt en wat je nog bij zou kunnen leren. Natuurlijk kijken we ook of er in onze regio genoeg vraag is naar het werk dat je graag wilt doen. Want je wilt je droombaan natuurlijk ook echt kunnen krijgen.

Voor wie is het Rangeerterrein?
Iedereen kan gebruikmaken van het Rangeerterrein. Het maakt niet uit welke vooropleiding en ervaring je hebt. Het Rangeerterrein laat je op een leuke en makkelijke manier kennismaken met verschillende soorten werk in deze 4 sectoren:

  • Logistiek
  • Techniek
  • Vrijetijdsbranche
  • Zorg

Meedoen aan het Rangeerterrein is gratis. Natuurlijk moet je wel op zoek zijn naar een nieuwe baan. Dat kan vanuit je huidige baan zijn. Of als je staat ingeschreven bij de gemeente of het UWV omdat je op dit moment geen baan hebt.

Zo werkt het: in 3 stappen op weg naar werk!

● Stap 1: kennismaking met andere sectoren
Voor elke van de 4 sectoren organiseren we inspirerende kennismakingsdagen. Je kunt dan op een leuke manier kennismaken met de praktijk en ontdekken of de sector iets voor jou is. Ook krijg je een beeld van de doorgroeimogelijkheden.

● Stap 2:(optioneel) je talent ontdekken en versterken
Krijg inzicht in je eigen talenten. Wellicht kun je een test doen. Daarna ontvang je een competentiepaspoort. Ook loopbaanadvies behoort tot de mogelijkheden. Vervolgens kun je stage gaan lopen bij een werkgever in de sector die jij kiest.

● Stap 3: op naar een nieuwe baan!
Je hebt de sector van je keuze goed leren kennen en weet wat je zelf te bieden hebt. Nu kun je definitief je keuze maken. Ook daarbij krijg je onze hulp. We helpen je bijvoorbeeld met cursussen of een BBL-plek. En als allerlaatste helpen we je om te solliciteren naar die nieuwe baan.

Rangeerterrein is maatwerk
Hierboven beschrijven we hoe een traject eruit kan zien. Dit geeft een goed beeld van de mogelijkheden. Elk traject is maatwerk. Wanneer blijkt Stap 2 en 3 voor jou niet nodig zijn, ga je met een sneltreinvaart door naar het volgende station. We gaan uit van jouw wensen en van wat jij nodig hebt om lekker aan de slag te gaan.

Meedoen met het Rangeerterrein
Denk je dat het Rangeerterrein iets voor jou is? Doe dan gratis mee! Meld je aan en maak leuk en gemakkelijk kennis met verschillende soorten werk in de logistiek, techniek, vrijetijdsbranche of zorg.