WerkgeversServicepunt Midden-Brabant

Samen sterker

WerkgeversServicepunt

WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Brabant is een samenwerkingsverband van UWV, gemeenten, SW-bedrijven en het Leerwerkloket in de arbeidsmarktregio Midden-Brabant. Contact met één partner is contact met alle partners. WSP Midden-Brabant is daarmee hét aanspreekpunt voor werkgevers in de regio met personeelsvraagstukken en/of die inclusief willen ondernemen en helpt bij het versterken van hun bedrijf. Dat doen we door te adviseren, te ondersteunen en te voorzien van passende werknemers die minder makkelijk zelfstandig aan het werk komen.

De zes pijlers van onze dienstverlening:

  1. Het voordragen en plaatsen van passend personeel
  2. Advies over instrumenten en voorzieningen bij plaatsingen
  3. Informatie over relevante wet- en regelgeving
  4. Advies over inclusief werkgeverschap
  5. Informatie over de arbeidsmarkt
  6. Informatie en advies over een leven lang ontwikkelen
Flyer WSP Midden-Brabant
Boer werken

Missie & Visie

Missie
WSP Midden-Brabant ondersteunt werkgevers in de regio Midden-Brabant die personeel zoeken of vragen hebben over de arbeidsmarkt en de bijbehorende wet- en regelgeving. We helpen deze werkgevers snel, deskundig en kosteloos met precies dié informatie en begeleiding die ze nodig hebben. Als publieke organisatie willen wij werkgevers in de regio bovendien inspireren tot sociaal ondernemen. Zo versterken we samen de regionale arbeidsmarkt en economie.

Visie
WSP Midden-Brabant wil de regio Midden-Brabant sterker maken in economisch en sociaal opzicht. Om dit te bereiken moedigen we werkgevers aan om kansen te bieden aan mensen die extra hulp kunnen gebruiken. Samen met ondernemers en onderwijsinstellingen willen wij ons ontwikkelen tot het dienstverlenend hart van werkend en werkgevend Brabant.

Regionale Arbeidsmarkt Infrastructuur

Waarom is de regionale samenwerking in Midden-Brabant zo belangrijk? Wat levert deze samenwerking op? En waarom is arbeidsparticipatie belangrijk in regionale ontwikkelingen?

Als we spreken over de Regionale Arbeidsmarkt Infrastructuur gaat het niet alleen om de vraag naar en het aanbod van arbeidskrachten. Er zit ook altijd een maatschappelijke en economische vraag aan. Dat maakt dit onderwerp zo ingewikkeld en dynamisch. Met de film ‘Regionale Arbeidsmarkt Infrastructuur’ willen we je graag informeren over het nut en de noodzaak van deze infrastructuur en initiatieven.

Een goede regionale arbeidsmarkt infrastructuur is nodig voor een gezonde economie en een gezonde samenleving. Investeren in meedoen en werken creëert perspectief voor mensen. Onze arbeidsmarkt infrastructuur ondersteunt alle bedrijven en werkzoekenden. Dat is goed voor de welvaart en het welzijn van iedereen in onze regio.

Nieuwsbrief WSP Midden-Brabant

Sinds april 2021 stuurt WSP Midden-Brabant maandelijks een nieuwsbrief. Hiermee worden werkgevers, stakeholders en collega’s in de regio op de hoogte gehouden over de laatste ins en outs op het gebied van personeel. Deze nieuwsbrief is een verzameling van het laatste nieuws, events, inspiratieverhalen, tips en talenten uit de regio.

Nieuwsbrief ook ontvangen? Aanmelden kan onderaan deze pagina.

Nieuwsbrieven

Contact? Bel of mail ons!

Ben je op zoek naar personeel? Heb je een vraag over sociaal ondernemen, personeel opleiden of wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem contact op met onderstaande adviseur die jouw sector vertegenwoordigd. Op basis van jouw behoefte pakt de juiste professional jouw vraag op.

Rilana de Bruine

Logistiek

Mariska Corvers

Leisure | Zakelijke dienstverlening

Margot de Brouwer

Techniek

Marieke van Kempen

Zorg en Welzijn | Retail

Onze partners

logo gemeente Loon op Zand
Logo gemeente Waalwijk
Logo gemeente Heusden
Logo gemeente tilburg
Logo UWV
Leerwerkloket Midden-Brabant logo
Logo gemeente Oisterwijk
Logo gemeente Hilvarenbeek
Logo gemeente Goirle
Logo gemeente Gilze en Rijen
Logo gemeente Baarle-Nassau
Logo gemeente Alphen en Chaam
Logo gemeente dongen
Logo Diamant groep
Logo Baanbrekers