Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen

Een sociale onderneming wil naast economische doelen ook sociale doelen bereiken. Sociaal ondernemers geven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans binnen hun bedrijf. Zo dragen zij bij aan een sterkere samenleving. Het WSP Midden-Brabant helpt werkgevers hierbij met gratis advies en aantrekkelijke subsidies en regelingen.

Lees meer...
Sociaal ondernemen
Medewerker bakkerij (UWV) - Social Return on Investment (SROI)

Social Return on Investment (SROI)

Heeft u een opdracht gekregen van de gemeente? Dan kan het zijn dat u binnen de opdracht moet voldoen aan de social return on investment (SROI)-verplichting. Dit houdt in dat u als werkgever mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betrekt bij het werk of project dat u gaat uitvoeren. Dat kan via reguliere arbeidsplaatsen, maar ook via leer-/werkplekken.

Lees meer...

OndernemersAkkoord

Midden-Brabant wil nu en in de toekomst een aantrekkelijke economische regio blijven. Daarom maken ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen samen afspraken over een aanpak die leidt tot meer banen voor mensen die op dit moment moeilijk aan werk komen. Deze afspraken liggen vast in het OndernemersAkkoord.

Lees meer...
Kennismaken met werkgevers - OndernemersAkkoord
Harrie training Jongeren

Harrie-training

Tijdens de HARRIE-training leert iemand zichzelf in twee dagen ontwikkelen in het begeleiden van collega’s met een arbeidsbeperking. Zij kunnen veel baat hebben bij ondersteuning van een naaste collega. HARRIE staat hierbij voor Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. De training is bedacht door CNV Jongeren en in samenwerking met Enspiratie doorontwikkeld. Hierbij kregen ze steun van UWV WERKbedrijf, Instituut Gak en Vilans.

Lees meer...

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

De toekomst van ondernemen ligt bij maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Door met een bredere blik te kijken naar de invloed op mens en milieu en op zoek te gaan naar duurzaam inzetbaar personeel, maken ondernemers zich klaar voor de nieuwe economie. Bent u benieuwd of u al maatschappelijk onderneemt of hoe u dit kunt doen? Lees wat wij verstaan onder maatschappelijk verantwoord ondernemen en wat de nieuwe economie inhoudt.

Lees meer...

Contact? Bel of mail ons!

Bent u op zoek naar personeel? Heeft u een vraag over sociaal ondernemen, personeel opleiden of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem contact op met onderstaande adviseur die uw sector vertegenwoordigd. Op basis van uw behoefte wordt uw vraag opgepakt door de juiste professional.

Rilana de Bruine

Logistiek

Mariska Corvers

Leisure | Zakelijke dienstverlening

Margot de Brouwer

Techniek
Marieke

Marieke van Kempen

Zorg en Welzijn | Retail