Harrie-training

Harrie-training

De Harrie Helpt training is een tweedaagse training waarin de deelnemer opgeleid wordt tot de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking- Harrie. Deze training is ontwikkeld voor mensen die als Harrie zullen gaan functioneren of die dit al doen. In deze training krijgt de deelnemer informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om hen te helpen bij de begeleiding. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen.

De Harrie Helpt training is voor iedereen toegankelijk die met de doelgroep aan de slag gaat of al is. Voorkennis is niet noodzakelijk. De training is zo ingericht dat iedereen, ongeacht opleidingsniveau, kan deelnemen. De training is praktisch ingericht en daarom direct in de praktijk toe te passen.

De volgende onderwerpen komen in de training aan bod:

  • Wat zijn de competenties van Harrie en hoe zet je die in de praktijk in;
  • Praktische hulpmiddelen om de begeleiding op de werkvloer vorm te geven;
  • Inzicht in de doelgroep arbeidsbeperkte;
  • Intervisies en behandelen van praktijkvoorbeelden;
  • Gesprekstechnieken;
  • Huiswerk opdrachten tussen dag 1 en dag 2 (ca. 1,5 uur).

Het doel van de HARRIE training

Werkgevers ondersteunen bij het tot stand komen van een succesvolle en duurzame plaatsing met mensen vanuit een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Dit door:

  • Het aanreiken van een toolbox voor betrokken collega’s van mensen met een arbeidsbeperking.
  • Het opleiden van een directe collega van iemand met een arbeidsbeperking tot Harrie.

Harrie  is de personificatie van de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een arbeidsbeperking. Harrie staat voor: Hulpvaardig; Alert; Realistisch; Rustig; Instruerend en Eerlijk. Uit onderzoek van CNV Jongeren en Vilans blijkt dat de kans op succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd wanneer de werknemer met een arbeidsbeperking wordt ondersteund door een Harrie.


>>> Brochure Harrie-training <<<


Bekijk hier de documentaire 'Van participatie-praat naar inclusie-daad'

HARRIE training agenda

In 2024 biedt WSP Midden-Brabant weer kosteloos HARRIE-trainingen aan. Hieronder zie je wanneer deze trainingen plaatsvinden en of er nog plaats is. Kun je niet op onderstaande datum of wil je met meerdere collega’s een HARRIE-training volgen? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

Datum 1e trainingsdag Datum 2e trainingsdag Aantal plaatsen Aanmelden
Donderdag 6 juni 2024 Woensdag 3 juli 2024 5/12 plaatsen beschikbaar Meld je hier aan
Dinsdag 3 september 2024 Dinsdag 8 oktober 2024 2/12 plaatsen beschikbaar Meld je hier aan
Donderdag 7 november 2024 Donderdag 5 december 2024 6/12 plaatsen beschikbaar Meld je hier aan

Ondersteuning bij cultuurverschillen op de werkvloer

Voor mensen met een andere culturele achtergrond of met een taalbarrière kan het moeilijk zijn om een blijvend plekje op de Nederlandse arbeidsmarkt te vinden. Met de Harrie Helpt Statushouders-training bieden we handvatten aan voor werkgevers en werknemers, om voor meer begrip te zorgen voor nieuwkomers. Ook worden er tijdens de training werkvormen besproken, zodat er samen gewerkt kan worden naar een positieve, tweezijdige werkrelatie. Mahieddin is sinds 2014 in Nederland en heeft recentelijk ook de Harrie Statushouders-training gevolgd om de ideale collega te worden voor andere statushouders. Doordat hij de positie van statushouder én Harrie kent, heeft hij een unieke kijk op de training. Benieuwd naar zijn ervaringen?
Harrie Helpt Statushouders-training wervingsflyer 2023_A5_WEB

HARRIE en statushouder Mahieddin vertelt
Ervaring harrie training

Van participatie-praat naar inclusie-daad

Tien jaar Harrie

Tien jaar geleden is de Harrie Helpt-training geboren, om een belangrijke droom te verwezenlijken: een arbeidsmarkt voor iedereen, waar elke werknemer volwaardig en naar eigen vermogen, kan bijdragen. De tweedaagse training leidt werknemers op tot de ideale collega voor mensen met een ondersteuningsbehoefte. De afgelopen tien jaar zijn er meer dan 10.000 Harries geboren. Erg mooi, maar misschien nóg mooier is het feit dat iedereen een Harrie kan worden.

Contact? Bel of mail ons!

Ben je op zoek naar personeel? Heb je een vraag over sociaal ondernemen, personeel opleiden of wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem contact op met onderstaande adviseur die jouw sector vertegenwoordigd. Op basis van jouw behoefte pakt de juiste professional jouw vraag op.

Rilana de Bruine

Logistiek

Mariska Corvers

Leisure | Zakelijke dienstverlening

Margot de Brouwer

Techniek

Marieke van Kempen

Zorg en Welzijn | Retail