300 bezoekers op WSP-banenmarkt in Drunen

Datum: 15 maart 2024

Ongeveer 300 mensen bezochten afgelopen dinsdag de Banenmarkt in Drunen. Wethouder Thom Blankers van de gemeente Heusden en directeur Ad van Oudheusden van Baanbrekers openden de markt. In cultureel centrum de Voorste Venne konden 40 werkgevers en werkzoekenden drie uur met elkaar in gesprek over een mogelijke match voor een baan.

Knusse locatie
‘Aangenaam georganiseerd, aangename kandidaten en een fijne knusse locatie. De mensen die hier binnenkomen zijn echt geïnteresseerd in het vinden van een baan. Ze zijn gemotiveerd en hebben geen terughoudendheid. Tevreden? Zeker!’, vertelt Anthony van Iersel van Tzorg. Ook Henriëtte Bax van Bax opleidingen is positief: ‘We zijn blij verrast. We hebben een grote aanloop van mensen. Ik denk dat we er twee nieuwe rijinstructeurs aan over gaan houden’.
Ook de werkzoekenden zijn enthousiast: ‘Ik vind de banenmarkt heel overzichtelijk en het formulier met een overzicht van alle deelnemende bedrijven heel handig. Wonder boven wonder zijn er bedrijven die op zoek zijn naar mensen met mijn opleidingsniveau. Meestal ben ik te hoog geschoold. Ik vind het echt een goede markt: er is diversiteit, de opstelling is goed en alles is gegroepeerd naar sector’, vertelt Cheryl.

Fijne gesprekken
Naomi vond het aanvankelijk een beetje spannend: ‘Toen ik binnenkwam was ik een beetje overweldigd. Maar toen heeft Kim van het UWV me opgevangen. Ze kwam naar me toe en heeft gezegd welke standjes interessant voor me konden zijn. Ze stelde me op m’n gemak. Daarna heb ik twee fijne gesprekken gehad bij het Leerwerkloket en het Rangeerterrein. Vervolgens ben ik met SNS gaan praten. De standhouder gaf me een positief gevoel en zelfvertrouwen. Bij Human Kind zagen ze gelijk een functie bij me. Leuk dat mensen zo snel iets in me kunnen zien. Ik kwam onzeker binnen, maar ga blij naar buiten’.

WerkgeversServicepunt Midden-Brabant organiseert vier banenmarkten per jaar waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten. De eerstvolgende banenmarkt is op 28 mei in het Willem II stadion in Tilburg. Vragen? Stuur een mailtje naar info@wspmiddenbrabant.nl