350 bezoekers Banenmarkt Willem II stadion

Datum: 30 mei 2024

Afgelopen dinsdag was de WSP-banenmarkt in het Willem II stadion met 350 bezoekers een groot succes. Werkzoekenden konden op een laagdrempelige manier met ruim 45 regionale werkgevers in gesprek gaan. ‘Het persoonlijke gesprek vind ik makkelijker dan digitale sollicitaties. Met alleen een cv kun je niet dezelfde indruk maken dan dat iemand voor je staat’, vertelt bezoeker Ingeborg enthousiast. Werkzoekende Sabrina is ook positief: ‘Je wordt goed geholpen en krijgt goed uitleg. Drie bedrijven gaan nog contact met me opnemen na deze banenmarkt’.

De klik
Ook bedrijven vinden het directe contact met werkzoekenden prettig. Stan van D.S.G. vertelt: ‘Je merkt dat sommige mensen aan het begin van een gesprek zenuwachtig zijn en dat dat tijdens een gesprek minder wordt. Wij zijn een familiebedrijf en zoeken mensen die bij ons passen. Als je de klik voelt, dan weet je dat het goed zit. Ik vind deze banenmarkt leuk, divers en er zitten zeker mensen tussen met potentie’.

Naamsbekendheid vergroten
Sommige bedrijven staan – naast werving – ook op de banenmarkt om hun naamsbekendheid te vergroten. ‘In iedere supermarkt liggen onze broodjes, maar niemand weet dat ze door ons worden gebakken’, vertelt Jaila van Dutch Bakery. ‘We hebben extra aandacht weten te trekken door een leuke winactie. Wie raadt hoeveel broodjes wij per dag bakken, kan een rondleiding in onze fabriek en een tas vol broodjes winnen’.

‘Wij werken echt vanuit liefde’
Naast bedrijven staan er op iedere banenmarkt ook non-profit organisaties zoals bijvoorbeeld het Leger des Heils. ‘Wij werken echt vanuit liefde’, aldus Astrid. ‘Veel mensen weten niet goed wat onze organisatie doet en ik ben blij dat we mensen daarover hebben kunnen informeren. Wij zoeken iets heel specifieks. Als we één potentiële kandidaat vinden, zoals bij deze banenmarkt, dan is dat al heel goed’.

Het allerbelangrijkste van deze dag: er zijn weer veel nieuwe contacten gelegd tussen werkgevers en werkzoekenden tijdens deze banenmarkt. Er staan de komende tijd vele (bel)afspraken op de agenda en hopelijk leveren die veel matches op.

Volgende banenmarkt
Het WerkgeversServicepunt organiseert vier banenmarkten per jaar. De eerstvolgende banenmarkt vindt plaats op 24 september 2024 in Rijen. Vragen? Stuur een mailtje naar info@wspmiddenbrabant.nl