Banenmarkt Willem II stadion ruim 250 bezoekers

Datum: 15 november 2023

Gisteren bezochten ruim 250 werkzoekenden de Banenmarkt in het Willem II stadion in Tilburg. Er waren 90 bedrijven en 15 opleiders aanwezig. De Banenmarkt is een laagdrempelige manier voor werkgevers en werkzoekenden om met elkaar in gesprek te gaan. Werkzoekende Florence: ’Ik vind het fijn dat je gewoon op iemand kan afstappen. Fijner dan mailtjes en telefoontjes, omdat je direct ziet wie je tegenover je hebt. Als jij zegt wat je zoekt en zij zeggen wat zij zoeken, dan kun je gelijk sparren’. Maar ook voor wie nog niet precies weet wat hij of zij zoekt, is de Banenmarkt interessant. Werkzoekende Michael: ‘Ik heb vanaf mijn vijftiende in de staalbewerking gewerkt, maar dat was vooral om mijn centen te verdienen. Ik wil nu iets nieuws gaan doen wat ik tot mijn pensioen kan doen en wat ik écht leuk vind. Ik wil iedere dag met plezier naar mijn werk gaan. Ik bezoek dit evenement op advies van mijn UWV-begeleider en re-integratiebureau om me te oriënteren’. Sommige werkzoekenden hebben al een baan, maar zoeken een nieuwe, andere baan. Jill: ‘Ik heb werk, maar het borrelt om iets anders te gaan doen. Uiteindelijk ben ik geen vacatures bij bedrijven gaan zoeken, maar heb ik een afspraak gemaakt bij het standje van het Leerwerkloket Midden-Brabant voor gratis loopbaanadvies’.

Goed voor werknemers én werkgevers

Werkgevers zijn ook enthousiast: ‘We hebben ruim twintig mensen gesproken en daar maken we later nog een afspraak mee voor een uitgebreider kennismakingsgesprek. De mensen van het WerkgeversServicepunt verwijzen heel gericht mensen naar ons door, omdat ze precies weten wat voor vacatures wij hebben. Dat werkt goed!’, vertelt Cindy Naaijkens van Jobba Recruitment. Wilco Vissers van Aarts Packaging: ‘Wij zijn een hardgroeiend bedrijf en hebben altijd personeel nodig. Liefst uit de regio. Wij proberen mensen direct in dienst te nemen zonder tussenpartijen zoals uitzendbureaus. Het samenwerkingsverband met Baanbrekers helpt ons hierbij. En een banenmarkt als deze is goed voor onze naamsbekendheid’. Ook diverse zorginstellingen waren aanwezig. Joleen de Reus van Zorgcentrum St. Franciscus: ‘We vinden het belangrijk om ouderenzorg onder de aandacht te brengen en te laten zien hoe leuk en veelzijdig het werk is. En hoeveel voldoening je ervan kunt krijgen. We hebben diverse mensen gesproken. Mensen met en zonder ervaring in de zorg’.

WerkgeversServicepunt Midden-Brabant organiseert vier banenmarkten per jaar waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten. De eerstvolgende banenmarkt vindt plaats in het voorjaar van 2024.