Brabant Leert

Datum: 20 april 2020

Logo brabant leert

De impact van de coronacrisis op de arbeidsmarkt is enorm. Waar er aan de ene kant een overschot aan personeel is, is er aan de andere kant juist een tekort. Ook in de manier waarop we werken is een grote verandering zichtbaar. Er wordt bijvoorbeeld massaal vanuit huis gewerkt. Juist nu wordt duidelijk dat werk en de arbeidsmarkt continu aan verandering onderhevig zijn. In het kader van het thema Leven lang ontwikkelen is daarom het platform ‘Brabant Leert‘ opgezet.

Online aanbod
Brabant Leert’ is de digitale toegang tot een breed aanbod van online cursussen. Sommige tegen betaling, maar het gros van deze cursussen is gratis. Van een Microsoft Office training tot een online EHBO cursus van het Rode Kruis en van leren over de techniek tot minicolleges van Fontys Hogeschool. Er is van alles mogelijk! Onze samenwerkingspartner ‘Leren en Werken‘ zorgt voor online ondersteuning bij vinden van de juiste cursus. VNO-NCW betrekt de werkgevers actief.

Tijd voor ontwikkeling
Nu veel mensen tijdelijk thuis zitten en soms minder of zelfs geen werk hebben, is dit een unieke kans om zich te ontwikkelen. Met behulp van het aanbod van Brabant Leert kunt u tijdens de coronacrisis – of daarna – tijd besteden aan uw persoonlijke ontwikkeling of dat van uw medewerkers. Het cursusaanbod is voor alle Brabanders, zodat ze zich blijvend kunnen ontwikkelen voor de Brabantse arbeidsmarkt. Dat is goed voor henzelf, maar ook voor de Brabantse economie. Als er iets is dat deze coronacrisis ons laat zien, is het dat de economische sector mee moet bewegen met een nieuwe werkelijkheid en dat kan andere (digitale) vaardigheden vragen van werknemers.

Brabant Leert is een initiatief van: de Provincie Noord-Brabant, Leren en Werken, VNO-NCW Brabant Zeeland, Edubookers, Noordoost Brabant Werkt, Midpoint Brabant, Brainport Eindhoven, West Brabant werkt aan morgen, Regio Helmond/de Peel, Skillstown en HIVE.

–> Online cursusaanbod