Een sociaal hart in de beveiliging

Datum: 13 juli 2021

Security medewerker

Vijf kandidaten uit de kwetsbare doelgroepen een kans geven in slechts enkele weken tijd. Bij Van Bokhoven Security & services hebben ze kandidaten aangenomen die keer op keer afgewezen zijn. Het betreft kandidaten zonder diploma, die de Nederlandse taal niet voldoende beheersen of met fysieke klachten. Veel werkgevers vinden het moeilijk om over deze ‘problemen’ heen te stappen. Van Bokhoven Security uit Drunen doet dit anders. Zij denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen en bieden daarmee kansen voor de kwetsbare doelgroep.

De verwachting is dat de krapte op de arbeidsmarkt de komende jaren groter wordt en dat vraag en aanbod steeds minder op elkaar aan zullen sluiten. Werkgevers houden vaak vast aan oude gewoontes en zien vooral beren op de weg. Tijd dus om daar vanaf te stappen en om eens op een andere manier te kijken naar het invullen van vacatures. Van Bokhoven Security & services verzorgt de beveiliging bij diverse vaste objecten en evenementen. Zij werken al jaren samen met WSP Midden-Brabant, maar wilden het anders gaan doen. WSP adviseur Mariska Corvers ging het gesprek aan met directeur Jurgen van Bokhoven en nog geen week later zijn de eerste kandidaten fulltime én met een jaarcontract op zak aan de slag gegaan. Van Bokhoven heeft zelf jaren met dak- en thuislozen gewerkt en heeft een sociaal hart. Hij staat overal voor open, is positief en kandidaten die een ‘probleem’ hebben dat maakt hem niet uit. “Laat ze maar komen”, zegt hij, “dan gaan we kijken hoe we dit op kunnen lossen, zodat de kandidaten hier aan de slag kunnen gaan.”

Ondertussen zijn er kandidaten gestart die een opleiding gaan volgen, omdat zij niet over het juiste diploma beschikken. Er is een kandidaat gestart die naast het werk een cursus Nederlandse taal volgt en een kandidaat die eigenlijk een vervoersprobleem had. Daarnaast is er ook een kandidaat aan de slag gegaan die fysieke klachten heeft. Daarvoor is de kennis van WSP Midden-Brabant ingezet en is er een constructie bedacht om de kandidaat een kans te geven. “Voor de vijf kandidaten die zijn aangenomen is maatwerk van toepassing. Zij hebben allemaal een ander instrument nodig om te kunnen starten. Denk hierbij aan een opleiding, taalcursus, vervoer, jobcoaching of een verzuimpolis”, vertelt Mariska Corvers. “Een dame die niet over de juiste papieren beschikt, heeft ook een kans gekregen om hier aan de slag te gaan. Haar droom was altijd al om beveiliger te worden. Jurgen zag een échte beveiliger in haar en laat haar droom uitkomen. Het papierwerk gaan ze samen in orde maken.” Van Bokhoven heeft nog meer mensen nodig, dus de komende periode zullen er nog meer kandidaten hier aan de slag gaan.

Tekst: WSP Midden-Brabant
Afbeelding: Van Bokhoven Security & Services