Eerste praktijkverklaringen uitgereikt bij PostNL

Datum: 15 juli 2021

Praktijkverklaring geslaagd PostNL

De eerste drie mbo-praktijkverklaringen zijn, namens Onderwijsgroep Tilburg, uitgereikt bij PostNL. Begeleider Simone Mayvis deed dat bij een bezoek aan PostNL in Tilburg, het leerbedrijf van de drie studenten.

De uitreiking werd bijgewoond door praktijkopleider Chris van de Corput, Teamleider bij Tempo-Team Performance Management, en de betrokken WSP adviseur, Jeroen Jongbloets. “De bereidwilligheid en betrokkenheid vanuit Tempo Team en Post NL hebben voor de basis gezorgd, wat tot dit mooie resultaat heeft geleid”, vertelt Jeroen. De studenten volgden via het Entreecollege de opleiding Assistent Logistiek in de derde leerweg in de variant praktijkleren met een praktijkverklaring. Hierbij werd onder andere aandacht besteed aan de onderdelen aanvoeren, opvoeren, rejecten, intern transport, laden en lossen. “De praktijkverklaring is een mooie kwalificatie voor de kandidaten, die van toegevoegde waarde kan zijn in hun verdere loopbaan”, aldus Jeroen.

Vanaf september biedt Entreecollege Tilburg ook de volgende opleidingen in deze variant aan: Assistent bouwen, Wonen en onderhoud, Assistent dienstverlening en zorg, Assistent installatie- en constructietechniek, en Assistent mobiliteitsbranche.

Praktijkleren
Praktijkleren is leren in de praktijk tijdens het werk, eventueel gecombineerd met een theoretisch deel. Het doel hiervan is om de overgang naar werk te versoepelen en de kans op blijvend werk te vergroten. Voor sommige werkzoekenden is het (nog) niet haalbaar om een MBO-diploma of MBO-certificaat te halen. Maar zonder startkwalificatie zijn werkzoekenden en werknemers kwetsbaar op de arbeidsmarkt. De praktijkverklaring biedt mogelijkheden voor deze groep om in de praktijk geleerde werkzaamheden inzichtelijk te maken. Doordat de praktijkverklaring in mbo-taal is opgesteld wordt deze herkend door zowel bedrijven, brancheorganisaties en mbo -instellingen en biedt deze meerwaarde op de arbeidsmarkt.

Meer weten over praktijkleren?
Lees meer over praktijkleren in deze flyer. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je accountmanager van WSP Midden-Brabant. Heb je (nog) geen accountmanager bij WSP Midden-Brabant dan kun je een email sturen naar ondernemersadvies@leerwerkloket.nl.

Aanmelden?
Rechtstreeks aanmelden voor Praktijkleren kan via Leerwerkloket Midden-Brabant.