Geslaagd! Horecatalent Taste of Work klaar voor de volgende stap

Datum: 17 mei 2024

Na 10 weken o.a. snijden, afwegen, mixen en proeven in de keuken van Taste of Work in het Ondernemershuis in Tilburg hebben bijna alle deelnemers aan de horecacursus hun diploma gehaald. Naast praktijkles kregen zij de afgelopen weken theorieles en gingen ze aan de slag met een jobcoach. Nu, met het diploma op zak, zijn zij klaar om verdere stappen te zetten in het horecavak!

Van uitkering naar horecatalent
De verhalen -en redenen- van de deelnemers om mee te doen aan de 10-weekse horecacursus van Taste of Work zijn allemaal anders, maar de passie voor koken en bakken heeft deze groep gemotiveerde studenten gemeen. Zo komt Ania uit Peru waar ze werkte als interieur designer. Dat werk wil ze hier in Nederland niet meer doen. Met een 9,5 is ze geslaagd voor de horecacursus; daarmee heeft ze niet alleen leren koken, maar ook sprongen gemaakt in het leren van de Nederlandse taal. En ze heeft de smaak te pakken. Ze start met de koksopleiding aan de Rooi Pannen en zoekt een leuke werkgever in Tilburg waar ze haar horecatalent kan inzetten. Ook Monireh, afkomstig uit Iran, heeft met succes de horecacursus afgerond. Haar passie voor bakken was haar motivatie om deel te nemen aan de horecacursus. Daar heeft ze snel en netjes leren werken. Monireh is een echte doorzetter. Een mooie eigenschap die haar goed van pas komt in het horecavak.

Opleiding, werk of zelfs allebei
Tijdens de horecacursus zijn de deelnemers (individueel) begeleid door een jobcoach. Leren over omgangsvormen, werkafspraken, het schrijven van een motivatiebrief of solliciteren. Zaken die, om wat voor reden dan ook, niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. De jobcoach ging dan ook niet alleen met de deelnemers in gesprek over passend werk, maar hielp met het opstellen van een CV of het goed voorbereiden van een sollicitatiegesprek.

En nu met het diploma op zak houdt de begeleiding van de deelnemers niet helemaal op. Het netwerk van Taste of Work wordt ingezet om deelnemers aan een baan te helpen. Of, zoals voor Mitchell, een aanmelding bij de Rooi Pannen voor de opleiding Zelfstandig Werkend Kok waarbij hij werkervaring op mag doen in het Taste of Work bedrijfsrestaurant. Ook Monireh, in afwachting van een doelgroep registratie -wat het makkelijker maakt om bij een werkgever aan de slag te gaan- blijft aan Taste of Work verbonden om als vrijwilliger in het werkritme te blijven. En ook wanneer de deelnemer en het horecavak geen ideale match blijken te zijn, zoals voor Zaynab, zoekt de jobcoach graag mee naar passend werk. Hoe dan ook, alle deelnemers stromen na de horecacursus door naar een passende opleiding en/of werk. Doel van Taste of Work en de deelnemers geslaagd!

Horecacursus Taste of Work
De 10-weekse horecacursus van Taste of Work is er voor gemotiveerde kandidaten die zich willen omscholen tot het horecavak. Tijdens de cursus worden deelnemers opgeleid en begeleid door een professionele jobcoach en horeca professionals. Ze oriënteren zicht binnen het brede begrip ‘horeca’, waardoor ze een goed beeld krijgen van de verschillen en de verwachtingen binnen de sector.