Hectas en CVB Ecologistics starten met Open Hiring

Datum: 8 december 2020

Open Hiring stempel

Regio Midden-Brabant telt inmiddels vijf bedrijven die aan Open Hiring doen! Eind november is Hectas Facility Services gestart met Open Hiring en per 1 december doet CVB Ecologistics ook mee. Bij Open Hiring wordt er niet naar een CV gevraagd en vindt er geen sollicitatiegesprek plaats. Een kandidaat bepaalt zelf of hij geschikt is voor de vacature.

Open Hiring is een alternatieve vorm om vacatures in te vullen. We sluiten in het werving-en-selectieproces bewust en onbewust veel mensen buiten. Met Open Hiring biedt een werkgever nieuwe perspectieven voor mensen die vanwege bijvoorbeeld ontbrekende diploma’s, hun achternaam, leeftijd of persoonlijke omstandigheden, ongewenst zijn uitgesloten op de arbeidsmarkt. De praktijk bewijst: werkgevers krijgen daarvoor gemotiveerde mensen die willen laten zien wat ze waard zijn.

Samen met maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation en Het OndernemersAkkoord zijn we op zoek naar bedrijven die met Open Hiring aan de slag willen. Met als doel om het netwerk van Open Hiring-bedrijven te vergroten. Voor de eerste tien bedrijven in Midden-Brabant die met Open Hiring willen starten, betalen Start Foundation en Het OndernemersAkkoord samen de externe Life coach die in de bedrijven wordt ingezet. Dit is voor een periode van drie maanden voor gemiddeld vijf uur in de week. Zo kunnen bedrijven zorgeloos starten met Open Hiring.

>>> Meer informatie over Open Hiring