Het maatjesproject een aanrader: absoluut!

Datum: 16 april 2024

Joan (52 jaar) uit Sprang-Capelle steekt zijn enthousiasme voor het maatjesproject niet onder stoelen of banken. Hij is enthousiast over het project en blij met de hulp die hij krijgt van zijn coach. “Met veel plezier heb ik ruim 21 jaar als medewerker competitie en toernooien bij Badminton Nederland gewerkt. Maar op den duur merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. In goed overleg hebben we toen besloten om onze samenwerking te stoppen” begint Joan zijn verhaal. Na 1,5 jaar zonder werk en 40 sollicitatiebrieven (en 10 uitnodigingen) verder werd hij door zijn coach bij het UWV geattendeerd op het Maatjesproject van het OndernemersAkkoord. “Ik pak graag alle kansen die ik aangeboden krijg, dus ook deze” verteld Joan.

Gekoppeld aan een coach
Na zijn aanmelding voor het Maatjesproject is Joan gekoppeld aan Elise van Wijngaarden (HR-manager, Delicia Tilburg). Er was een klik. “Ik heb ontzettend veel steun aan Elise. In het begin spraken we elke 2 weken af. Ze gaf mij feedback op mijn CV, mijn brieven, LinkedIn profiel. Heel fijn. Ze kijkt er vanuit haar functie toch anders tegenaan. Dus haar tips hebben mij goed geholpen. Ik heb alles gelijk aangepast” licht Joan toe. Ook het idee dat wanneer hij vragen heeft hij altijd iemand kan bellen of mailen, vindt hij prettig. “Los van praktische zaken, denkt ze echt met mij mee. Ze heeft me in contact gebracht met het rangeerterrein, Dagen van de logistiek. Gewoon om me op weg te helpen en te ontdekken wat bij mij past”.

“Ik dacht dat het wel goed was. Maar je coach kijkt met andere ogen naar je brieven en CV. Dus ik heb gelijk allemaal aanpassingen gedaan” Joan

Netwerk
De coaches binnen het Maatjesproject schakelen ook geregeld hun eigen netwerk in om hun maatje aan een stageplaats, proefperiode of baan te helpen. Ook Elise deelde het profiel van Joan binnen haar eigen netwerk. “Los van het meekijken naar mijn brieven, heeft ze ook haar eigen netwerk ingeschakeld om te zien of daar een werkgever tussen zit die een passende baan voor mij heeft. Dat is zo waardevol. Het zijn toch extra kansen om werk te vinden naast alles wat ik zelf doe; zoeken op LinkedIn, meldingen aanzetten bij werkgevers, website van het UWV in de gaten houden.”

Naast tips ook veel steun
En nee, een nieuwe baan heeft Joan nog niet gevonden. “Ook daar heb ik het met Elise over. En zij zegt dat ik mij niet druk moet maken, rustig moet blijven. Ik ben gemotiveerd om aan de slag te gaan en doe in mijn zoektocht naar werk alles dat kan dus het moet goed komen. Ik heb er vertrouwen in” aldus Joan.

—-
Joan is vanuit zijn baan bij Badminton Nederland gewend competities te plannen. Hij gaat op basis van die ervaring graag aan de slag als transport- of personeelsplanner. Hij is open en eerlijk, werkt nauwkeurig, is een echte teamplayer (maar kan ook zelfstandig werken) en flexibel qua werktijden en locatie. Hij gaat bij voorkeur fulltime aan de slag. Graag kennismaken met Joan? Mail naar info@wspmiddenbrabant.nl en wij zorgen ervoor dat jullie met elkaar in contact komen.

Het Maatjesproject is een initiatief van het OndernemersAkkoord waarin ondernemers (bestuurders, managers of HR-adviseurs), in het kader van sociaal ondernemerschap, begeleiding bieden aan mensen met talenten die moeilijk aan een baan komen. Kijk voor meer informatie op https://ondernemersakkoord.nl/maatjesproject/