Kennissessie duurzame inzetbaarheid

Datum: 11 april 2024

Door de vergrijzing en ontgroening van de Nederlandse beroepsbevolking is het essentieel om als werkgever en samenleving te streven naar duurzame inzetbaarheid van personeel. Een gezonde levensstijl (van voeding en beweging tot levensgeluk) en de inzet van hulpmiddelen dragen bij aan die duurzame inzetbaarheid. En medewerkers die beter en duurzaam inzetbaar zijn, dragen op hun beurt weer bij aan een stabiele bedrijfsvoering en waarborgen daarmee de continuïteit van uw bedrijf. Win, win, win.

Het duurzaam inzetbaar maken van de beroepsbevolking kunnen we alleen samen doen. Daarom nodigen wij u van harte uit voor de kennissessie duurzame inzetbaarheid op 23 mei in Cultureel Centrum de Boodschap in Rijen. Inloop vanaf 15:30u.

Tijdens deze sessie delen we o.a. verhalen, een stukje wetenschap, handige tools en tips met u om direct de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers te bevorderen.

Op het programma (van 16:00u – 18:30u) staan:

Leefstijl loont!?
– door Chantalle Burgers (‘Dokter Chantalle’) is huisarts, leefstijlarts en coach.
Dokter Chantalle neemt u mee in de wetenschap rondom een gezonde leefstijl en hoe dit bij kan dragen aan de gezondheid en inzetbaarheid van ieder persoon en ze voorziet u direct van handvatten hoe u hierover het gesprek kunt aangaan en u mensen kunt motiveren om regie te nemen over hun gezondheid en levensgeluk.

Inzetbaarheid van voorzieningen
De afdeling UWV voorzieningen neemt u mee in de mogelijkheden voor het inzetten van regelingen en hulp om duurzame in zetbaarheid te bevorderen.

De veerkracht van de mens
– door Dokter Annelien (Mooiste meisje van de klas). Dokter Annelien vertelt over het noodgedwongen moeten maken van een andere loopbaan keuze. Zij deelt haar visie van een recept om een duurzame carrière mogelijk te maken. Naast de werkende is hier een belangrijke rol weggelegd voor de werkgever, de arbo-professional, de zorg-professional en de maatschappij in het algemeen. Wat hoewel de maatschappij claimt inclusief te zijn, is de praktijk weerbarstiger.

Aanmelden