Lancering Leeroverzicht.nl bij LWL Midden-Brabant

Datum: 20 oktober 2022

Na pilotfase bij de Leerwerkloketten nu voor iedereen toegankelijk

Afgelopen maandag 10 oktober werd de website Leeroverzicht.nl feestelijk gelanceerd door minister Wiersma. De minister, pers en regionale en landelijke LLO professionals werden ontvangen in Station 88 in Tilburg, de uitvalsbasis van Leerwerkloket Midden-Brabant.

Na een kort welkom door Frans Swinkels, directeur Social Domein van de gemeente Tilburg, ging de minister in gesprek met Ingrid Berens en Marie-Christine van Rijswijk van Leerwerkloket Midden-Brabant en ondernemer Joop Verzijl. De minister gaf aan dat er veel verschillende loketten en initiatieven zijn, waardoor het voor mensen die een opleiding (en financiering) zoeken niet altijd duidelijk is waar zij het best terecht kunnen. Leerovericht.nl moet dat gaan wegnemen.

Behoefte aan begeleiding blijft

Onze collega’s van Leerwerkloket Midden-Brabant zeiden blij te zijn met het initiatief. Maar lieten ook weten dat veel mensen behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding van het Leerwerkloket. De adviseurs van Leerwerkloket Midden-Brabant zal mensen tijdens een gesprek wel wijzen op Leeroverzicht.nl. Want, zoals Marie-Christine het mooi zei, “Leven Lang Ontwikkelen houdt niet op na een advies van het Leerwerkloket, dat gaat je hele leven lang door. En het is mooi als mensen daar in een later stadium ook zonder tussenkomst van een loopbaanadviseur mee aan de slag kunnen gaan via Leeroverzicht.nl”

Feestelijke opening

Na het panelgesprek opende de minister, samen met Miriam van Helvoort, loopbaanadviseur Leerwerkloket Midden-Brabant, Leeroverzicht.nl door een druk op een rode knop (waarmee ook vier confettikanonnen werden geactiveerd). Miriam zei hierbij dat Leeroverzicht helpt bij de dagelijkse vragen die de adviseurs van het Leerwerkloket krijgen over om- en bijscholing. Dat het voor mensen makkelijker wordt om zelfstandig stappen te zetten, maar dat iedereen altijd welkom blijft bij het Leerwerkloket.

Gezamenlijk succes

Gera de Vries, landelijk manager Leerwerkloketten: “Leeroverzicht.nl wijst mensen die advies en/of begeleiding nodig hebben, actief door naar de Leerwerkloketten. Dat is een mooi succes dat wij met ons allen hebben behaald. Het Landelijk Team en de Leerwerkloketten hebben hierin gezamenlijk een belangrijke bijdrage geleverd.”

Aandacht in de media

In de media is er veel aandacht geweest voor de lancering van Leeroverzicht.nl. De minister zat bij WNL Goedemorgen Nederland en bij Koffietijd. Ook verschenen er artikelen op onder andere BD.nl en in Trouw. De social media post die het Landelijk Team hierover plaatste, is de meest gedeelde, meest gelezen en meest gelikete post tot op onze landelijke social media accounts. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Meer informatie

Meer informatie over Leeroverzicht vind je op deze pagina van de Rijksoverheid.
Er is een instructievideo gemaakt waarin de Leerwerkloketten ook worden genoemd. De instructievideo vind je op voornoemde pagina van de Rijksoverheid en via deze link op YouTube.