Landelijke ondertekening arrangement Primark

Datum: 13 december 2023

WSP Midden-Brabant en Primark tekenen akkoord voor duurzame invulling van arbeidsplaatsen

Op woensdag 25 oktober vond de landelijke ondertekening plaats van het arrangement tussen Primark en de 17 arbeidsmarktregio’s waar zij een vestiging hebben. In iedere arbeidsmarktregio zijn zowel Gemeenten als UWV actief. Samen met Primark zijn afspraken gemaakt over het realiseren van duurzame arbeidsplaatsen op de diverse vestigingen. Aanwezig waren diverse vertegenwoordigers van Primark, het Landelijk WSP Gemeenten, het Landelijk WSP UWV en vertegenwoordigers van de arbeidsmarktregio’s.
De ondertekening vond plaats in de nieuwste winkel van Primark in Nederland; Rotterdam Forum. Primark heeft twintig vestigingen in 17 arbeidsmarktregio’s en alle regio’s sluiten zich aan bij deze samenwerking.

Samenwerking Primark, Landelijk WSP UWV en Landelijk WSP Gemeenten

De samenwerking met Primark gaat al ruim tien jaar terug. In de afgelopen tien jaar zijn er door middel van hele nauwe samenwerking steeds meer en grotere stappen gezet om het arrangement vorm te geven. “Dit tekenmoment voelt als en start, maar we gaan ook verder waar we mee bezig waren. Door het tekenen van het arrangement kunnen we formeler aan de slag en weten we beter wat we doen en waar we naartoe werken: in iedere winkel een zelfde aanpak. Winkels die voorop lopen gebruiken we hierin als voorbeeld.” Vertelt Michelle Stelling, Head of People & Culture van Primark Benelux.

Man staat voor groep mensen van Primark en WSP Midden-Brabant

Bernard van Nijnatten, directeur UWV Werkbedrijf, vervolgt: “vraag en aanbod komt in deze tijden van krapte niet meer vanzelfsprekend samen. Hiervoor is uitstekende samenwerking nodig tussen de werkgever, Gemeenten en UWV. De samenwerking met Primark is hier een mooi voorbeeld van.” “Want”, gaat Hassan Kaddouri, adviseur Landelijk WSP UWV, verder: “deze samenwerking is net een huwelijk. Gedurende de jaren dat we samenwerken is er steeds meer vertrouwen en aandacht voor elkaar gekomen. De opening van meerdere winkels in Nederland creëerde een enorme behoefte naar personeel. Via de samenwerking met het UWV en de Gemeenten is het Primark gelukt om mensen voor wie werken niet vanzelfsprekend was, in te laten stappen bij Primark. Later zijn verschillende werknemers doorgegroeid naar verschillende functies; zowel binnen als buiten Primark. Met het tekenen van deze intentieverklaring komt er draagvlak om ook mensen die niet zonder begeleiding aan het werk kunnen een plek te bieden. Dat is een mooie mijlpaal.”

Primark als werkgever

Primark is een toonaangevende en groeiende internationale fashionretailer met meer dan 72.000 werknemers in 16 landen. In Nederland werken ruim 3000 collega’s in 20 vestigingen. Alles wat Primark doet is gebaseerd op betaalbaarheid voor de klant: van de beste kwaliteit tot een opvallende stijl, van trendsetters tot gezinnen met meerdere generaties, iedereen is welkom bij Primark.

Vacatures zijn te vinden via https://nl.carriere.primark.com/

Het arrangement is ondertekend door de volgende arbeidsmarktregio’s:

Drechtsteden
Flevoland
Gooi- en Vechtstreek
Groningen
Groot-Amsterdam
Haaglanden
Midden-Brabant
Midden-Gelderland
Midden-Utrecht
Noord-Limburg
Rijk van Nijmegen
Rijnmond
Twente
Zaanstreek/Waterland
Zuid-Holland Centraal
Zuidoost-Brabant
Zwolle