Van elkaar leren bij de zoektocht naar personeel

Datum: 12 december 2023

Floreren in deze dynamische en krappe arbeidsmarkt? Spieken verplicht!

Gisteren was de Inspiratiesessie ‘Floreren in deze dynamische en krappe arbeidsmarkt? Spieken verplicht!’. Gastspreker Peter Laming, regisseur arbeidsmarkt NLwerktaanwerk, brainstormde met tien ondernemers over praktische oplossingen bij de zoektocht naar personeel. ‘De vijver is niet vol en er zijn vele andere vissers’, vatte een werkgever de krapte op de arbeidsmarkt samen. Vele ideeën kwamen ter sprake: filmpjes op social media, aanbrengbonus, het eigen personeel vragen hun netwerk aan te spreken, op scholen werven, het imago van een functie verbeteren en vele andere oplossingen. Werkgever René van Liesdonk van Bikkelz Sociaal ondernemend hield een warm betoog voor het aannemen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt: ‘Wil je iemand aannemen die 100% inzetbaar is en 50% gemotiveerd of kies je voor iemand die 50% inzetbaar is en 100% gemotiveerd?’

Het was een inspirerende middag en we bedanken alle aanwezigen voor het uitwisselen van goede ideeën. Deze middag werd georganiseerd door Het OndernemersAkkoord en WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Brabant bij Station88.

Dank aan alle deelnemers

Hans van den Bersselaar (Bersselaar Constructie BV), Roel van Eerd (Koninklijke van Eerd), Luuk Zebregs (Car Company Support), Maarten Graat (Van Gerwen Installaties), Renate Boelen- Van den Hoof & Stan Spierings (Diamant-groep), Judith Coppens & Corine Fonken-Vriens (GB meubelen), René van Liesdonk (Bikkelz Sociaal ondernemend en Rensson Opleidingen en trainingen), Melanie Van Der Hiele & Margot de Brouwer (WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Brabant).

Meer weten? Mail info@wspmiddenbrabant.nl of lees meer over de 34 oplossingen oplossingen voor personeelstekorten.