NOW-loket open

Datum: 6 april 2020

UWV medewerker NOW loket

Vanaf vandaag kunnen werkgevers bij een apart NOW-loket van UWV terecht. De Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW komt in plaats van de regeling voor werktijdverkorting. De regeling werktijdverkorting is dus gestopt.

Een werkgever kan een tegemoetkoming NOW ontvangen bij een verwacht omzetverlies van ten minste 20% over een periode van 3 maanden. De hoogte van de tegemoetkoming is 90% van de loonsom, afgezet tegen het percentage aan verwacht omzetverlies.

Een werkgever kan alleen een tegemoetkoming NOW ontvangen als hij in de periode waarover hij een tegemoetkoming ontvangt geen ontslag wegens bedrijfseconomische redenen aanvraagt voor zijn werknemers. Ook flexwerkers die bij een werkgever op de loonlijst staan, tellen hierbij mee.

Voor payrollwerknemers en uitzendkrachten geldt dat de payrollwerkgever of uitzendwerkgever een tegemoetkoming NOW kan aanvragen.

NOW aanvragen

 

Bron: UWV