Ontdekken wat werken binnen diverse werkvelden nou écht inhoudt

Datum: 5 juni 2024

Van onbekend en onbemind naar bekend en bemind. Met dat doel voor ogen vond maandag de eerste WSP bustour (thema zorg) plaats. Want hoe kun je werkzoekenden vanuit de bijstand en WW goed begeleiden wanneer je als professional zelf niet altijd het juiste beeld hebt van wat werken in de zorg inhoudt. Met de bustour langs werkgevers in de regio brengen we daar verandering in.

Tijdens de bustour afgelopen maandag zijn de professionals ontvangen op de locatie van zorgverlener Amarant. Amarant en Home Instead hebben de deelnemers van de bustour wegwijs gemaakt in het dagelijkse werkzaamheden en dan met name het werken in de gehandicapte zorg en thuisondersteuning voor ouderen. De reacties op de bustour waren erg positief. Veel deelnemers vonden het verhelderend met eigen ogen eens rond te kijken in het werkveld. Tot slot heeft de Amarant winkel goede zaken gedaan. De mooie borrelplanken zijn uitverkocht! Alsnog een borrelplank bestellen? Dat kan via woodworksdehoeve.bestellingen@amarant.nl

Bustour logistiek & techniek
Door een beter beeld te krijgen van wat werken in de zorg, techniek of logistiek inhoudt, wordt het makkelijker voor professionals om in te schatten of een kandidaat mogelijk geknipt is voor het werken in een bepaalde richting. Hiermee neemt de kans op een passende match tussen werkzoekende en werkgever toe.

De volgende bustour staat gepland voor 18 juni. Dan worden professionals meegenomen langs werkgevers in de techniek branche.  De laatste bustour gaat langs werkgevers in de logistiek. Aanmelden voor de komende bustours is nog mogelijk.

Baan. Talent. Dichterbij dan je denkt
De bustours worden mogelijk gemaakt door Dichterbij dan je denkt. Een project van WSP waarbij nieuwe manieren worden onderzocht en uitgeprobeerd om talent met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkgevers dichterbij elkaar te brengen.