Ontwikkelbaan helpt jongeren aan werkervaring

Datum: 4 maart 2021

ontwikkelbanen

De situatie van jongeren op de arbeidsmarkt is beroerd. Tijdens de coronacrisis worden zij het hardst geraakt op de arbeidsmarkt. Van de 160.000 mensen die werden ontslagen in de eerste maanden van de pandemie waren er 100.000 jongeren. Er zijn veel minder vacatures voor veel meer mensen. Bij het vinden van een baan vallen jongeren buiten de boot doordat ze nog niet relevante werkervaring beschikken. Om ze daarmee te helpen is het Jongerenpunt Midden-Brabant gestart met ontwikkelbanen.

Ontwikkelbaan
Een Ontwikkelbaan is bedoeld om gemotiveerde werkzoekende starters op de arbeidsmarkt in staat te stellen om 6 maanden lang, relevante werkervaring op te laten doen. De jongere ontvangt van het leerbedrijf een vaste vergoeding van netto €700 per maand. Het leerbedrijf ontvangt een maandelijkse vergoeding van €400 voor de leerwerkplek en begeleiding. Werkgevers krijgen hiermee de mogelijkheid om zonder risico én tegen lage kosten kennis te maken met frisse, ambitieuze jongeren: potentieel personeel. Zonder administratieve rompslomp.

“Wilt u jong en gemotiveerd talent een kans bieden? Op een manier die financieel verantwoord is? Zorg voor een ontwikkelbaan bij uw organisatie en draag bij aan een inclusieve arbeidsmarkt!”

Interesse?
Meer weten welke mogelijkheden er voor uw bedrijf zijn? Neem contact op met onze adviseur Marieke van Kempen, per mail via marieke.van.kempen@tilburg.nl of telefonisch op 06-52699246.
>>> Meer informatie over ontwikkelbanen

 

Tekst: WSP Midden-Brabant
Bron: Omroep Brabant en Jongerenpunt Midden-Brabant