Overbrug de afstand tussen een kandidaat en passend werk met een e-bike

Datum: 17 april 2024

Met een e-bike kom je verder
Soms komt het voor, je hebt de ideale kandidaat voor een baan gevonden, maar staat de woon-werkafstand een match in de weg. Zonde. Het is nou eenmaal zo dat enerzijds niet iedere kandidaat beschikt over een vervoersmiddel. En anderzijds werkgevers in bepaalde branches (denk aan logistiek) zich vaak op industrieterreinen buiten stad- of dorpskernen bevinden. Vanaf april kunnen e-bikes hierin het verschil maken.

Een jaar lang een e-bike in bruikleen
Door het beschikbaar stellen van e-bikes vergroten we het zoekgebied van kandidaten voor passend werk. Wanneer de kandidaat start, krijgt hij een jaar lang kosteloos een e-bike in bruikleen. Na het eerste jaar kan de kandidaat de fiets overnemen voor € 302,50.

De kandidaat ontvangt:
• Puch E- Fo lk N7, kleur Matt Black, framemaat 50 cm.
• De elektrische fiets wordt rijklaar gemaakt en bezorgd op het gewenste adres (kandidaat of werklocatie).
• De e-bike is 1 jaar verzekerd.
• Bij de e-bike zit een servicepakket voor 2 jaar. Hieronder valt onder andere gratis reparatieservice binnen 48 uur.

Goed om te weten
• Wanneer het arbeidscontract beëindigd is binnen het eerste jaar, gaat de fiets retour naar onze samenwerkingspartner Profibike in Dongen. We schakelen elke 3 maanden met de werkgever om te horen of de kandidaat nog in dienst is.
• Na het eerste jaar kan de kandidaat de fiets overnemen voor € 302,50 incl. BTW.
• Indien een kandidaat niet kan fietsen, is het mogelijk een fietscursus in te zetten.

E-bike aanvragen
Heb jij een kandidaat die, door gebruik te maken van het e-bike aanbod bij een passende werkgever aan de slag kan, dien je aanvraag dan in bij coördinator: Petra van Hecke:petra.vanhecke@uwv.nl

Je aanvraag wordt zo snel mogelijk behandeld zodat jij snel weet of je de match tussen de kandidaat en baan kunt maken. Heb je vragen over dit aanbod, neem dan contact met de coördinatoren op!