Ruim 200 werkzoekenden bezochten WSP-banenmarkt in Waalwijk

Datum: 25 mei 2023

Afgelopen dinsdag bezochten ruim 200 werkzoekenden de WSP-banenmarkt in het Waalwijkse RKC-stadion. Het doel is om werkzoekenden en werkgevers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen. ‘Voor mij werkt dit beter dan het zoeken naar een baan op internet. Hier kun je rechtstreeks met veel bedrijven en uitzendbureaus praten. Je spreekt met mensen persoonlijk en je krijgt meer informatie’, vertelt werkzoekende Justyna Lukaszewska. Werkgevers als cateraar Hutten sluiten zich daar bij aan. Recruiter Ghislaine van Wijlen : ‘Ik heb al veel leuke mensen gesproken. Ook mensen die aanvankelijk niet waren geïnteresseerd in catering, maar die uiteindelijk heel enthousiast weglopen en zich hebben opgegeven voor een meeloopdag. Ik zoek mensen die gemotiveerd zijn en die hun werkgeluk willen vinden. Als jij gelukkig bent, zijn wij het ook’.

Laagdrempelig in contact met potentiële werknemers

Op een banenmarkt kunnen sommige bedrijven ook producten meenemen die ze maken. Henk Bout, operation manager bij Thermaflex: ‘We nemen altijd voorbeelden mee van onze eindproducten en productietechnieken, zodat mensen beter begrijpen waar we naar op zoek zijn. Het is leuk om op deze banenmarkt te staan. Het is een laagdrempelige manier om met mensen in contact te komen. Het biedt ons de mogelijkheid om ons technisch bedrijf voor de bühne te brengen’.

Werkzoekende Laura Biekens-Brouwer vindt de banenmarkt een echt succes: ‘Ik vind de banenmarkt goed geregeld. Iedereen is enthousiast. Mensen tonen echt interesse. Mensen vragen goed door over wat je als werkzoekende zoekt. Er wordt goede informatie gegeven en er is een prettige sfeer. Ik ben volle bak aan het solliciteren, want ik wil zo snel mogelijk aan het werk in de administratie of een andere branche’.

WSP Midden-Brabant organiseert vier banenmarkten per jaar waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten. De eerstvolgende banenmarkt vindt plaats in september.