SamenWerken, ontmoeten en kennismaken

Datum: 17 juni 2019

Bustour werkzoekende

De succesvolle bustour waarmee inwoners, die nu een uitkering ontvangen, op zoek gaan naar werk, keert terug! Onder de vlag van het Werkgeversservicepunt (WSP) Midden-Brabant slaat de regio voor de vierde keer de handen ineen op het gebied van lokale en regionale werkgeversbenadering. Dit doen we op 17, 18 en 20 juni 2019 onder de noemer: ‘SamenWerken, door ontmoeten en kennismaken in de regio’.

Op maandag 17, dinsdag 18 en donderdag 20 juni 2019 rijdt de bus door de regio om verschillende werkgevers te bezoeken. Het doel is om de mensen op een ludieke manier kennis te laten maken met de lokale en regionale arbeidsmarkt en breder te laten kijken náár de huidige arbeidsmarkt. Dus niet vanachter de computer, maar actief en persoonlijk, door op bezoek te gaan bij de verschillende bedrijven zelf. Op deze manier worden meteen de werkgevers in de gelegenheid gesteld hun eigen bedrijf te presenteren én op een laagdrempelige manier kennis te maken met de werkzoekenden uit de regio.

Iedere deelnemende werkgever ontvangt vanuit WSP Midden-Brabant een map met daarin alle CV’s van de deelnemende kandidaten. Zo kan er na de bedrijfsbezoeken en de tour snel geschakeld worden tussen werkgever en werkzoekende.

Samenwerking

WSP Midden-Brabant is een samenwerking tussen UWV, SW-bedrijven, Baanbrekers en gemeenten (Dongen, Gilze en Rijen, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Goirle, Tilburg, Hilvarenbeek, Oisterwijk) in de arbeidsmarktregio Midden-Brabant. De samenwerking specifiek voor de bustour is gezocht om de kandidaten te laten zien dat er ook geschikt werk of een zogenoemde werkervaringsplaats te vinden is buiten de eigen gemeente grenzen. Een kandidaat uit Dongen kan ook aan de slag in Goirle en een kandidaat uit Gilze en Rijen vindt wellicht dé plek om aan de slag te gaan in bijvoorbeeld Tilburg.

Specifieke doelgroep

Alle deelnemende gemeenten hebben werkzoekenden uit hun eigen kandidatenbestand benaderd om deel te nemen aan de bustour. Dit jaar is gekozen voor personen in de leeftijdscategorie 45+. Per dag gaan er zo’n 30 kandidaten mee on tour. Hopelijk, net als de afgelopen jaren, met mooie werkervaringsplaatsen of arbeidscontracten voor een aantal kandidaten als resultaat!

Nieuw dit jaar

De dagen van de bustour zijn dit jaar weer verdeeld over verschillende branches. Nieuw is echter dat we niet alleen bedrijven bezoeken, maar dat er ter plekke ook workshops worden gegeven waardoor er echt in praktische zin kennis wordt gemaakt met het bedrijf en de werkzaamheden.