Tilburgse ondernemers wisselen personeel uit

Datum: 1 mei 2020

Face Shield XPEL

Ze vonden elkaar via Werk-samen.nl. XPEL, marktleider in autolakbeschermingsfolie, plaatste daar een oproep voor vijf tijdelijke medewerkers voor het produceren, assembleren en verpakken van hun nieuw ontwikkelde gezichtbeschermers.

TABB Interior Systems, specialist in high-end interieur oplossingen voor treinen, reageerde daar enthousiast op en pakte het project op vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid. Medewerkers van TABB Interior Systems verzorgen nu de assemblage van de face shields voor XPEL. Zo helpen ze elkaar door deze economisch zware Corona-periode heen.

Het idee werd geboren in Amerika tijdens een samenzijn van de CEO van XPEL en een bevriende arts. Zij bedachten dat hun autolakbeschermingsfolie ook gebruikt kon worden voor gezichtbeschermers. Daar is nu wereldwijd een groot tekort aan. Na een paar kleine aanpassingen in het productieproces rolden de eerste exemplaren in Tilburg van de band. Dolblij zijn drogisterijen, pedicuresalons en productiebedrijven ermee.

“Het groeit uit tot een behoorlijk project”, vertelt Marcel Rutten, General Manager bij XPEL B.V.. “We konden het eerst nog intern oplossen, maar hebben nu extra mankracht nodig. Daarom plaatsten we een oproep op werk-samen.nl.” TABB Interior Systems had een aantal medewerkers beschikbaar die gewend zijn om te assembleren. Zij zetten de gezichtbeschermers nu in elkaar. “Onze medewerkers stonden er zeer positief in om dit project beet te pakken”, aldus Eric de Mol, directeur TABB Interior Systems.

De twee Tilburgse ondernemers maakten een prijsafspraak per gezichtbeschermer. “Met een uurtarief moet je heel goed de productiviteit in de gaten houden, maar wij snappen ook wel dat de productiviteit van externe medewerkers anders is dan van onze eigen medewerkers. Het is veel handwerk. Met een prijs per stuk is het transparant voor beide partijen.”

Inmiddels levert XPEL duizenden gezichtbeschermers per week door heel Europa en natuurlijk ook in Nederland. Voor hoe lang? “Dat weten we nog niet. We hadden niet voorzien dat het zo succesvol zou zijn. We gaan in ieder geval de productie periode verlengen”, aldus Marcel Rutten.

Heb jij personeel beschikbaar óf ben je tijdens deze Corona-periode op zoek naar extra medewerkers?
Plaats dan jouw oproep op Werk-samen.nl.