Traject Houtbewerking succesvol afgerond

Datum: 2 december 2021

Houtbewerking traject

Vanuit het Rangeerterrein Techniek hebben vijf kandidaten de cursus Houtbewerking niveau 1 gevolgd op het ROC. En met succes! Zij hebben het traject alle vijf goed doorlopen. De eerste sollicitatiegesprekken voor de stages worden gevoerd, de eerste kandidaat is al begonnen aan een proefplaatsing en een kandidaat heeft zelfs al een jaarcontract gekregen..

In de afgelopen weken zijn de kandidaten twee dagen per week werkzaam geweest op verschillende locaties van het ROC. Ze hebben met hand- en machinale gereedschappen leren werken en veel vakkennis opgedaan. De docenten waren positief verrast over het enthousiasme en de energie van de kandidaten.

Stage
In de herfstvakantie hebben de kandidaten rondleidingen gehad bij verschillende werkgevers. Zo hebben zij een goed beeld gekregen van het werkveld en van organisaties waar ze eventueel stage kunnen lopen. Intussen hebben alle kandidaten het houtbewerkingstraject succesvol afgerond. De kandidaten worden nog meegenomen voor de VCA-training zij goed kunnen gebruiken op hun toekomstige (werk)plek.

Rangeerterrein
Het Rangeerterrein is een initiatief van WSP Midden-Brabant en het ROC waarmee snel en effectief ingespeeld kan worden op de vraag van de arbeidsmarkt. Deze werkwijze is toegespitst op de vier speerpuntsectoren; logistiek, techniek, vrijetijd en zorg en bedoeld voor mensen die hun carrière weer op de rails willen krijgen, klaargestoomd willen worden om te werken in een (nieuwe) sector of het eigen talent aan willen sporen.