Uitreiking eerste certificaten Zorg+ traject

Datum: 8 juli 2019

Uitreiking certificaten Zorgplustraject

Donderdag 4 juli zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst bij ROC Tilburg certificaten van het Zorg+ traject uitgereikt aan 9 cursisten in het bijzijn van de betrokken partijen – gemeenten en zorginstellingen.

Verbetering aansluiting arbeidsmarkt statushouders

Met het Zorg+ traject voor statushouders verbeteren we de aansluiting op de arbeidsmarkt. Dit krijgt vorm door de samenwerking te zoeken met werkgevers. Doel in deze samenwerking is de taalverbetering bij de cursist, de vaktaal verwerving maar ook het bevorderen van een reële verwachting van de eigen mogelijkheden. Tijdens dit traject hebben alle deelnemers naast drie dagen les, minimaal één dag in de week stage gelopen in de zorg. De brede, intensieve en regionale samenwerking met alle betrokken partijen maakt dit project uniek.

Na dit traject gaan twee deelnemers starten met een vervolgopleiding, de andere deelnemers gaan verder met hun werkstage of stromen door in een betaalde baan. Een mooi resultaat. De samenwerkende partijen in dit traject zijn Werkgeversservicepunt Midden-Brabant, gemeente Tilburg, Dongen en Hilvarenbeek, More2Win, Transvorm, De Wever, Thebe, Amarant, Actief Zorg, Schakelring en de Volckaert.

Over ROC Tilburg

De School voor Educatie en Inburgering in Tilburg biedt cursussen voor volwassenen. Deze cursussen zijn bedoeld voor mensen met maximaal enkele jaren vervolgonderwijs. Daarom zijn ze ideaal voor mensen die vroeger nooit de kans hebben gehad om te leren. Ook voor anderstalige volwassenen bieden we cursussen Nederlands op verschillende niveaus.

Samen met onze partners – overheden en bedrijven – streven we ernaar om laaggeletterdheid binnen Midden Brabant zoveel mogelijk onder de aandacht van werkgevers te brengen en proberen op te lossen. Daarnaast vergroten wij met onze cursussen de participatie mogelijkheden van onze deelnemers.