Uitreiking startbewijzen ‘WelSlagen’

Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Bewerk of verwijder het, start dan met schrijven!

Datum: 10 september 2019

3e WelSlagen in de Zorg

11 deelnemers van de 3e groep ‘WelSlagen in de Zorg’ hebben een startbewijs voor een BBL niveau 2 of 3 opleiding uitgereikt gekregen van wethouder Esmah Lahlah. Deze uitreiking vond plaats bij de Hazelaar, een van de verzorgingshuizen van De Wever.

Wij feliciteren Lars, Maayke, Mikal, Wendy, Winfried, Khadija, Vanessa, Mayra, Ewa, Luzolo en Miriam met dit mooie resultaat. Zij zijn het nieuwe schooljaar gestart met de vervolgopleiding bij ROC Tilburg.

Leerbaan zorg en welzijn

WelSlagen is een krachtig instrument om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te winnen voor kansrijke beroepen in zorg en welzijn. Jongeren of werkzoekenden die willen en kunnen werken in de zorg, maar die tot nu toe nog geen startkwalificatie hebben behaald, worden via WelSlagen toegeleid naar een leerbaan in zorg en welzijn. Gedurende 20 weken krijgen de deelnemers 1 dag per week training die ze voorbereidt op de toekomstige BBL baan. Ook doen zij 3 dagen per week praktijkervaring op bij een zorg- of welzijnsinstelling. Zo maken ze kennis met leren en werken in de praktijk. In het toeleidingstraject wordt daarnaast extra aandacht besteed aan taal- en rekenvaardigheden.

Samenwerkingspartners

We willen onze samenwerkingspartners waarmee we dit mooie resultaat bereikt hebben hartelijk danken: Gemeente Tilburg, UWV, ROC Tilburg, EBC Talen, De Wever, Thebe, Volckaert, Schakelring, Sint Franciscus, Herbergier, Boeijend Huys, Het Laar en Zorghuis Tienray. En we kijken ernaar uit om volgend jaar met een 4e WelSlagen groep in Midden Brabant te starten!