Vraag en aanbod zorgpersoneel samenbrengen

Datum: 20 maart 2020

Verpleegkundigen aam het werk

In korte tijd zijn er in het hele land initiatieven ontstaan van mensen die tijdens de coronacrisis willen helpen in de zorg. Een coalitie van partijen heeft de handen ineen geslagen om deze initiatieven te bundelen. Via regionale contactpunten van werkgeversorganisaties zal tijdelijke capaciteit met ervaring in de zorg gekoppeld worden aan zorg- en welzijnsorganisaties die daar behoefte aan hebben.

De best mogelijke zorg
De coronacrisis heeft een enorme impact op onze samenleving. Samen staan we voor de taak om de verspreiding van het virus zo goed mogelijk tegen te gaan en om patiënten die besmet zijn de best mogelijke zorg te geven. Terwijl andere (spoedeisende) zorg ook geleverd moet worden. Dat vraagt veel van onze zorgmedewerkers. Meer dan ooit blijkt hoe belangrijk medewerkers in zorg & welzijn zijn!

Er zijn al veel mooie initiatieven ontstaan. Acties om gepensioneerde en oud-zorgprofessionals, oud-zorgverleners, studenten en docenten van zorgopleidingen tijdelijk weer in te zetten in de zorg. Omdat ze betrokken zijn en willen helpen. Om deze initiatieven te ondersteunen en het effect van deze acties zo groot mogelijk te maken matchen we de personele vraag van zorgorganisaties en het aanbod vanuit het land.

Aanmelden door zorgprofessionals kan nog steeds.
Inmiddels zijn er al enkele duizenden aanmeldingen. Doet u ook mee?

Meer informatie op extrahandenvoordezorg.nl