WSP Midden-Brabant ondersteunt GGD

Datum: 7 juni 2021

Samenwerking GGD

Sinds begin dit jaar werkt WSP Midden-Brabant nauw samen met verschillende intermediairs in de regio voor het werven van kandidaten voor de test- en vaccinatiestraten, het maken van afspraken en bron- en contactonderzoek. En met succes! Op dit moment zijn er zo’n 35 kandidaten aan de slag.

“We willen als WSP ook bijdragen in deze moeilijke situatie. In een normale situatie gaan we (waar we kunnen) voor duurzame plaatsingen, maar in dit geval is dat anders”, vertelt Ellen den Boer, adviseur werkgeversdiensten bij WSP Midden-Brabant. “We leveren graag een positieve bijdrage door het aanbieden van geschikte kandidaten die direct beschikbaar zijn.” Toen corona begon is er direct contact opgenomen met de GGD. Niet alleen in Midden-Brabant maar ook in andere regio’s. Het is een complex proces geweest, omdat elke regionale GGD zelfstandig georganiseerd is. Elke regionale GGD dient zelf zijn personele werving in te richten en er is voor gekozen om het werkgeverschap aan intermediairs over te laten. Daarom werkt WSP Midden-Brabant op dit vlak samen met diverse (gespecialiseerde) uitzendbureaus.

Werkzaamheden
Kandidaten die vanuit WSP Midden-Brabant aan het werk zijn gegaan bij de GGD zijn enthousiast en geven aan het fijn te vinden op deze manier hun bijdrage te kunnen leveren in deze bijzondere tijd . Zij worden ingezet op verschillende functies. Zo zijn er kandidaten aan de slag als host, waarbij zij mensen op de vaccinatielocatie ontvangen en de weg wijzen, en een aantal kandidaten zijn ingezet voor de administratieve afhandeling bij het vaccineren. Daarnaast zijn er kandidaten die de afspraken inplannen voor de test- en vaccinatielocaties en wordt er gebeld voor het bron- en contactonderzoek. Bij het prikken zijn er kandidaten met een BIG registratie ingezet. Iedereen die voor een van bovenstaande functies is ingezet is vooraf ingewerkt bij de GGD.

Regionaal Mobiliteitsteam Midden-Brabant (RMT)
“Laatst hebben we een kandidaat vanuit het RMT voorgesteld en die loopt nu mee in de procedure bij de GGD”, vertelt Silvia Bekkers, WSP adviseur bij het RMT. Het RMT is een deskundig team dat extra ondersteuning geeft aan mensen die door de coronacrisis hun werk verloren of dreigen te verliezen. Daarmee is het RMT een tijdelijke aanvulling op de bestaande dienstverlening van WSP Midden-Brabant aan bedrijven en zzp-ers. “Het is mooi om te zien dat kandidaten die aangemeld zijn bij het RMT ook kunnen kiezen voor een tijdelijke inzet bij (in dit geval) de GGD, totdat ze weer aan het werk kunnen in de eigen branche”, aldus Silvia.

De toekomst rondom het testen en vaccineren is onzeker. Daarom zijn we in gesprek met werkgevers en het Leerwerkloket over de mogelijkheden om deze mensen structureler in te zetten in de zorg- of een andere sector.

Tekst: WSP Midden-Brabant
Afbeelding: WSP Midden-Brabant