Werken in Waalwijk

Werken in Waalwijk

Waalwijk, de stad van het schoenmaken. Door de jaren heen verandert er natuurlijk het een en ander en met het verplaatsen van het schoenmaken kwam er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen in de regio. Vele werkgevers vestigden zich in deze gunstig gelegen regio en proberen nu hun vacatures te vullen met mensen uit deze regio. En dit lijkt de afgelopen jaren minder makkelijk te zijn geworden.

Krapte op de arbeidsmarkt

Er is sprake van een krappe arbeidsmarkt in Midden-Brabant en de regio Waalwijk. Er is een recordaantal vacatures en het aantal banen groeit nog steeds. Hierdoor lijkt het alsof uw vacatures niet ingevuld kunnen worden. Door de weer aantrekkende economie zijn meer werkgevers op zoek naar personeel en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. WSP is op zoek naar werkgevers die deze uitdagingen samen met ons aan willen gaan.

Wat kan het WSP voor u doen?

Het WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Brabant is een samenwerkingsverband van UWV, gemeenten, SW-bedrijven en het Leerwerkloket in de arbeidsmarktregio Midden-Brabant. Contact met één partner is contact met alle partners. WSP Midden-Brabant is daarmee hét aanspreekpunt voor werkgevers in de regio met personeelsvraagstukken en/of die inclusief willen ondernemen. WSP helpt bij het versterken van bedrijven. Dat doen we door te adviseren, te ondersteunen en te voorzien van passende werknemers die minder makkelijk zelfstandig aan het werk komen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees er alles over in onze succesverhalen.

Bekijk meer

De voordelen van een samenwerking met WSP

Werkzoekenden zijn er meer dan genoeg in de regio Waalwijk. Ze zijn niet altijd opgeleid voor uw vacatures. Daar hebben wij de oplossing voor! Met het leerwerktraject van WSP wordt nieuw personeel in afzienbare tijd omgeschoold om zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw openstaande vacature en de cultuur binnen uw bedrijf. WSP helpt u bij het opzetten van een dergelijk leerwerktraject. Een ander voordeel dat hierbij komt is dat als u uw nieuwe personeel werft via WSP, u gebruik kunt maken van subsidies en regelingen. Bijvoorbeeld voor het omscholen van kandidaten, voor begeleiding op de werkvloer, een aanpassing van de werkplek of een bijdrage in de loonkosten.

Hoe kan WSP u helpen uw personeelstekort op te lossen?

Naast het adviseren, ondersteunen en uw bedrijf voorzien van passende werknemers die minder makkelijk zelfstandig aan het werk komen, zetten wij onze kennis van de arbeidsmarkt in uw voordeel in. De arbeidsmarkt is namelijk voortdurend in beweging. Bij een samenwerking met WSP hoeft u hier zelf niet op te letten. Dat doen wij voor u!

Wilt u weten wat er op de arbeidsmarkt speelt in uw regio? Waar zich kansen of tekorten voordoen? En hoe u hierop kunt anticiperen als het gaat om het aantrekken of behouden van uw toekomstig personeel? Onze adviseurs zijn goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de diverse branches in de regio Midden-Brabant.

Neem contact op met uw WSP adviseur

    Schrijf me in voor de nieuwsbrief