Grace:

"De coach zorgt ervoor dat jouw kwaliteiten naar voren komen."

Grace: Orde scheppen in een chaos

Grace van Beers (59) neemt ons mee in haar verhaal. Ze neemt ons mee in haar zoektocht naar een baan die ze uiteindelijk vond bij Talent uit Midden-Brabant, het platform waar ze het filmpje voor opnam. Zelf is ze dus hét voorbeeld dat laat zien hoe waardevol het opnemen van een filmpje kan zijn.

Het nieuwe solliciteren
“Ik ben zelf ZZP’er geweest en kwam in de bijstand terecht. Mijn wil om te werken is nooit weggegaan, vandaar dat ik twee keer een filmpje heb laten opnemen. Met een achtergrond als fotomodel moet ik toegeven dat ik het niet spannend vond om een filmpje op te nemen. De coach die dat dagdeel erbij was, Patrick Stalpers, is van hele grote waarde. Heel veel mensen weten gewoon niet goed wat ze willen. Ze willen de schoonmaakbranche in, maar ook in de tuin werken of Officemanager zijn. Dat is té breed. Maar een coach zorgt ervoor dat jouw kwaliteiten naar voren komen, zodat je wat richting krijgt. Zo vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om orde te scheppen in een chaos. Dat gaf ik ook aan in mijn filmpje.”

Succesvol
Het filmpje blijkt succesvol te zijn want een dag later ontvangt Grace een telefoontje. “Niels Stolzenbach, projectleider van Talent uit Midden-Brabant, belde mij. Hij had mijn filmpje gezien en bood me een baan aan. Twee dagen later kon ik beginnen. Ik houd me veelal bezig met de administratie, het contact onderhouden met Talenten en randzaken. Ik vind het hartstikke leuk werk want meestal komen de Talenten een tikkeltje nerveus aan, maar ze gaan altijd weer blij naar huis. Het doel is natuurlijk zorgen dat het project slaagt en dat we zoveel mogelijk Talenten aan een baan kunnen helpen.”

Grijp die kans
Tijdens zo’n opnamedag(deel) kom je in een groep van maximaal acht Talenten. Na een voorstelrondje volgt het gesprek met een coach die gaat ontdekken wat je leuk vindt. “Tijdens dit gesprek is het mooi om te zien wat er gebeurt in zo’n ruimte. Andere Talenten haken in op jouw verhaal en andersom. Je zit namelijk vaak in een vergelijkbare situatie waardoor je dingen herkent. Zo kom je tot inzichten. Wat ik zou willen meegeven aan iedereen is: Grijp je kans. Neem een filmpje op, want het is echt van waarde. Het is het nieuwe solliciteren. Ze horen je stem, ze zien of je enthousiast bent en zien je uitstraling. Het levert altijd iets op.”

>>> Talent uit Midden-Brabant