John:

"Oprechte aandacht is zó belangrijk."

John Menue overleden

Op 6 juni 2022 is John Menue (64 jaar) overleden bij een eenzijdig ongeval. WSP Midden-Brabant wil de nabestaanden condoleren met hun verlies en draagt John Menue een warm hart toe.

Tijd, investering en aandacht. Oprechte aandacht is zó belangrijk.


John Menue (63) neemt ons mee in zijn verhaal. Zijn zoektocht naar de baan die hij dit jaar vond als Relatiemanager bij de National Networking Company. En ook de positieve ervaringen die hij heeft met WSP Midden-Brabant en Talent uit Midden-Brabant die erg waardevol waren tijdens deze zoektocht.

In het verleden was John werkzaam als relatiemanager, acquisiteur en netwerker bij een deurwaarderskantoor, waardoor hij door de jaren heen een flink netwerk heeft opgebouwd. “Toen ik in de uitkering kwam te zitten heeft het me wel verbaasd dat ik zo aan mijn netwerk moest trekken. Tuurlijk speelt corona en mijn leeftijd hier een rol in. Al verbaas ik mijzelf over het laatste. Leeftijd moet geen rol spelen, vind ik. Ik durf te zeggen dat ik een hele hoop ervaring en bagage heb om van nut te kunnen zijn voor een werkgever.”

Oprechte aandacht
“Ik ben 1,5 jaar bezig geweest met het zoeken naar een baan. Het was duwen, sleuren en trekken. Ik heb ondertussen als rechterhand (van de eigenaar) gewerkt bij Rentmeester, een garagebedrijf Annex Bandengroothandel. Maar na de derde contractverlenging hield het op.” Hij spreekt vol lof over WSP Midden-Brabant en Talent uit Midden-Brabant. “Daar werken echt geweldige mensen. Silvia Bekkers, Anne Ardon, Laura Muller, Linde van Dorp etc. een kleine greep uit de mensen die me fantastisch hebben geholpen. Ze geven je het gevoel dat je ertoe doet. Dat is voor mij echt heel waardevol geweest.”

John Menue

Toen John de vraag vanuit Talent uit Midden-Brabant kreeg om een video op te nemen heeft hij geen seconde getwijfeld. “Het is anders dan anders, maar ik was meteen enthousiast. Zoiets leek me hartstikke leuk. Patrick Stalpers heeft het heel relaxt begeleid. Ik vond het heel laagdrempelig en een prettige ervaring. Ook interessant om jezelf eens op die manier te presenteren, te laten zien en te zeggen wat je doet en wat je waard bent.” Uiteindelijk heeft John de video ook in zijn eigen netwerk op LinkedIn gedeeld. Mét succes. “Het heeft echt heel veel gebracht. Ruim 150 reacties en 5000 weergaven. De (eigenaar) werkgever van mijn huidige baan ken ik al ruim tien jaar. Ook hij heeft mijn video, net als velen, voorbij zien komen. Hij nam contact met me op en een dag later hadden we een gesprek. De dag daarna was het geregeld.”

Eigen netwerk
“Uiteindelijk heb ik dus met behulp van veel mensen om mij heen uit mijn eigen netwerk de baan gevonden waar ik nu sinds oktober een contract heb gekregen. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om een goed netwerk op te bouwen. Maar ook oprechte aandacht vind ik zo belangrijk. Laat merken dat je geïnteresseerd bent in mensen en contacten die je hebt opgebouwd. Dat kost tijd, investering en aandacht. Oprechte aandacht.”

>>> Talent uit Midden-Brabant