Karin:

"Een échte toevoeging aan mijn CV."

Karin: “Een échte toevoeging aan mijn CV.”

 

Karin van Son kwam in januari 2020 zonder werk te zitten na een lang dienstverband. Dan volgt de zoektocht naar een nieuwe baan. Maar waar begin je? En hoe pak je dit aan? Samen met Talent uit Midden-Brabant nam ze een professionele video op. “Een échte toevoeging aan mijn cv”. We spraken haar hierover.

“Het is erg snel gegaan. Als hoofd inkoop bij een wijnimporteur had ik een redelijk verantwoordelijke baan. Dat ik zonder baan kwam te zitten had ik niet verwacht. Het was niet iets waar ik rekening mee had gehouden. In het begin ben ik mijn zoektocht gaan richten op de functie waar ik vandaan kwam. Daarnaast kwam er tijdens mijn zoektocht ook nog corona bij, wat overigens voor iedereen zo was. Het is dus zeker niet altijd makkelijk geweest.”

Terug naar de basis
“Na lang solliciteren zonder resultaat, kreeg ik vanuit de overheid de mogelijkheid om een loopbaancoachtraject te volgen bestaande uit een aantal sessies. Samen met mijn coach gingen we de diepte in. ‘Waar krijg ik energie van?’ of ‘wat vond ik nou echt leuk aan het werk wat ik deed’, maar ook ‘wat is er op dit moment belangrijk in mijn leven?’. Vragen en onderwerpen die allemaal aan bod kwamen.”

Karin van Son

Karin kwam tot de conclusie dat hoofd inkoop hem niet meer ging worden. “Na driekwart jaar solliciteren ben ik me dus gaan richten op dingen die ik leuk vind: commercieel ondersteunend, zowel inkoop als verkoop. En in diezelfde periode, begin dit jaar, toen ik alles een beetje duidelijk voor ogen had kwam de uitnodiging van Talent uit Midden Brabant op mijn pad.”

Positieve energie
Karin werd uitgenodigd om een professionele video op te nemen over haarzelf. “Ik kan het iedereen aanraden. Het gaf mij echt een positieve duw in de goede richting. De workshop voorafgaand aan de video was super leuk om te doen en helpt om eens op een andere manier naar jezelf te kijken. Naar wie je bent en wat je wilt.”

“Hoewel de video is opgenomen en ik het hele proces doorlopen heb, had ik de video uiteindelijk niet meer nodig. Dit omdat ik inmiddels verder in het traject twee hele leuke banen aangeboden kreeg en ik dus de keuze had. De positieve duw in de goede richting hielp dus. Inmiddels ben ik aan het werk, wat super fijn is. Toch zou ik iedereen, die op zoek is naar een baan, aanraden om mee te doen met Talent uit Midden-Brabant en dus een professionele video op te nemen. Met de nadruk op professioneel, want ik heb het zelf ook geprobeerd met mijn telefoon. Dat werd niks. De spontaniteit is eraf en het zag er niet goed uit. Kortom, in de wereld waar we nu in leven is het echt een toevoeging aan je cv. Je moet opvallen, eruit springen en dat doe je bijvoorbeeld hierdoor. Een video zegt zoveel meer dan een foto, wat zo belangrijk is.”

 

>>> Talent uit Midden-Brabant