11 nieuwe ideale collega’s van iemand met een arbeidsbeperking

Datum: 17 maart 2024

Alle collega’s van WerkgeversServicepunt Midden-Brabant feliciteren de elf nieuwe HARRIE’s met hun behaalde certificaat en wensen ze veel succes en werkplezier in de dagelijkse praktijk!

Deelnemers: Tobias Visee van Profibike.nl, Sven Janssens en Simon Willemsen van Pathé Tilburg (centrum), André de Leeuw van Govers Koeltechniek, Claire Pijnenburg en Dirk-Hein Stoffelen van Van der Avoird Trayplant, Jef Stokman van Esplanade, Mark Broos en Niels Leijten van Heskon, Selina Hitipeuw en Felix Duijkers van Van der Velden

Wat is een HARRIE?
HARRIE staat voor Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. Een HARRIE-training leid je op tot de ideale collega van iemand met een ondersteuningsbehoefte. Het doel is werkgevers te ondersteunen bij een succesvolle, duurzame plaatsing van mensen die vanuit een kwetsbare arbeidsmarktpositie komen.

Duidelijkheid en structuur
Cursist Selina van rioleringsbedrijf Van der Velden: ‘We hebben veel inzichten gekregen en concrete tools die je in de praktijk kunt brengen. Duidelijkheid en structuur zijn heel belangrijk voor realisten. Dat begint al met je keuze voor bepaalde bedrijfskleding. Het is belangrijk dat je alles van te voren klaarzet zodat de realist ‘good to go’ is. Andere voorbeelden van tools zijn bijvoorbeeld een lijst maken van alle dagtaken en een tijdschema zodat er duidelijkheid is wat er gedaan moet worden en wanneer. Een ander idee is de zogenaamde stille lijst. Dit is een lijst met werkzaamheden die kunnen worden gedaan als het rustig is’.
De HARRIE-training kan je er ook aan herinneren wat goed is om te doen. Dirk-Hein van Van der Avoird Trayplant: ‘Van veel dingen ben je je al bewust. Deze training herinnert je eraan wat goed is om te doen. In de praktijk sluipen er bepaalde dingen in. Deze cursus heeft me ‘gerefresht’’.
Hoe vond de trainer deze tweedaagse cursus? Kenneth Bottelier: ‘Deze groep is heel enthousiast. Ze willen dit heel graag toepassen in hun bedrijf en daardoor zijn ze ook heel welwillend om deze cursus te volgen. Ze snappen echt het deel van HARRIE. Veel van de deelnemers zijn de eerste binnen het bedrijf die de HARRIE-training doen en zij zijn het begin en zullen anderen volgen. Het zijn toppers. Superleuke groep. Jammer dat ik weer afscheid moet nemen na vandaag’.

Wil je zelf een HARRIE-training volgen of wil je één van je werknemers opgeven? Meer informatie en aanmelden