6 nieuwe ideale collega’s van iemand met een arbeidsbeperking

Datum: 30 november 2023

Alle collega’s van WerkgeversServicepunt Midden-Brabant feliciteren de zes nieuwe HARRIE’s met hun behaalde certificaat en wensen ze veel succes en werkplezier in de dagelijkse praktijk!

Deelnemers: Joost Hamers & Frank Molenschot van de Gemeente Oisterwijk, Ardie Vos & John Verschure van JDA Verkeer en Veiligheid BV, Franka Busker & Roel van Drunen van Praxis

De HARRIE training

Wat is een HARRIE? HARRIE staat voor Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. Deze training leidt iemand op tot de ideale collega van iemand met een ondersteuningsbehoefte. Het doel is werkgevers te ondersteunen bij een succesvolle, duurzame plaatsing van mensen die vanuit een kwetsbare arbeidsmarktpositie komen.
Cursist Roel van Drunen van Praxis: ‘Ik heb tijdens deze training geleerd hoe ik bepaalde tools kan inzetten en goede inzichten opgedaan. Dat ik moet stilstaan, dat ik de tijd neem, zorg voor een veilige haven, behulpvaardig ben en duidelijk communiceer’. Joost Hamers van de gemeente Oisterwijk (groen) is blij dat hij de training heeft gevolgd: ‘Ik vond het een heel boeiende cursus. Ik heb geleerd anders tegen dingen aan te kijken. Ik heb jaren bij het SW-bedrijf gewerkt in Den Bosch en Breda. Daar heb ik veel mensenkennis opgedaan met het werken met realisten. Dat vraagt een bepaalde manier van aansturen. Ik begeleid nu iemand die het erg naar zijn zin heeft in het team. Ik doe deze cursus, zodat ik ook in de toekomst nieuwe medewerkers met een speciale ondersteuningsbehoefte kan begeleiden. Ik weet nu nog beter hoe ik deze doelgroep het beste kan benaderen. Niet iedereen is hetzelfde. De één kun je met een grapje benaderen en de andere wil juist op een serieuze manier worden aangesproken’.

WerkgeversServicepunt Midden-Brabant organiseert in samenwerking met CNV jongeren 5 keer per jaar de 2-daagse Harrie-training. Voor werkgevers zijn er geen kosten aan verbonden (tenzij een cursist niet komt opdagen). Verder lezen en data nieuwe trainingen