Personeel binden en boeien met de praktijkleerroute

Datum: 22 augustus 2022

Personeel nodig? WSP helpt u duurzaam inzetbaar personeel vinden

Omdat er veel vacatures zijn, is de huidige arbeidsmarkt gunstig voor werkzoekenden en werknemers. Voor u als werkgever geldt echter iets anders: het is moeilijk om personeel te vinden. En als een vacature eenmaal gevuld is, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat werknemers willen blijven werken voor uw bedrijf of organisatie.

Een goed middel om personeel te binden en boeien is praktijkleren met een praktijkverklaring. Sommige werknemers of kandidaten willen of kunnen niet naar school en dan is praktijkleren een geschikt traject. Bij scholing via de praktijkleerroute heeft een kandidaat  een inkomen via een uitkering of loon van de werkgever. Daarnaast volgt diegene een deel van een mbo-opleiding. De scholing wordt op maat gemaakt, zodat het aansluit op de eerdere werk- en leerervaring van de kandidaat. Interesse? Neem dan contact op met uw WSP-adviseur. Heeft u die nog niet? Dan kunt u hier de contactpersoon voor uw sector vinden.

Inmiddels zijn al veel kandidaten succesvol aan het werk via Praktijkleren. Lees bijvoorbeeld over Nina, die met trots haar praktijkverklaring tekent.
Ook Natasja heeft met succes de route Praktijkleren afgerond bij Ons Thuis in Dongen. Haar succesverhaal leest u hier.

Lees meer over praktijkleren op de website van Cedris, de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt.

In onderstaande tabel kunt u alvast zien welke leerwegen wanneer en op welke manier beschikbaar zijn.

Klik op de tabel om deze te downloaden.