Nina tekent met trots praktijkverklaring

Datum: 30 juni 2021

Werken bij Albert Heijn Tilburg

Recent heeft Nina met trots haar praktijkverklaring mogen ondertekenen. Nina is al enkele jaren in dienst bij één van de filialen van Albert Heijn in Tilburg. Zij heeft geen MBO-2 opleiding kunnen volgen omdat het leren uit boeken haar minder goed af ging. Daarom is het behalen van het praktijkcertificaat, ondersteund door het MBO, iets waar Nina heel trots op is.

Al jaren werkt WSP Midden-Brabant in de regio samen met Albert Heijn. “Landelijk zijn er afspraken gemaakt over hoe we dit in de uitvoering moeten regelen”, vertelt Marieke van Kempen, adviseur bij WSP Midden-Brabant. “Doordat we niet gebonden zijn aan allerlei regels die per gemeente of UWV verschillen, kunnen we eenduidig en efficiënt te werk gaan. En dat werpt zijn vruchten af!”

De praktijkverklaring wordt getekend door Jeremy Geleijns, Supermarkt Manager Albert Heijn Tilburg (links) en medewerkster Nina (rechts).

Op dit moment zijn er 49 participanten in dienst bij diverse AH winkels in de regio Midden-Brabant. Meer dan zestig procent heeft zelfs al een vast contract! Leren in de praktijk wordt in de huidige krappe arbeidsmarkt steeds belangrijker, hierin kan WSP Midden- Brabant werkgevers goed ondersteunen.

Praktijkleren
Praktijkleren is leren in de praktijk tijdens het werk, eventueel gecombineerd met een theoretisch deel. Het doel hiervan is om de overgang naar werk te versoepelen en de kans op blijvend werk te vergroten. Voor sommige werkzoekenden is het (nog) niet haalbaar om een MBO-diploma of MBO-certificaat te halen. Maar zonder startkwalificatie zijn werkzoekenden en werknemers kwetsbaar op de arbeidsmarkt. De praktijkverklaring biedt mogelijkheden voor deze groep om in de praktijk geleerde werkzaamheden inzichtelijk te maken. Doordat de praktijkverklaring in mbo-taal is opgesteld wordt deze herkend door zowel bedrijven, brancheorganisaties en mbo -instellingen en biedt deze meerwaarde op de arbeidsmarkt.

Lees meer over praktijkleren in deze flyer.

Wist je dat…

  • … je als werkgever een erkend leerbedrijf moet zijn.
  • … als je nog geen leerbedrijf bent, dat je vraag wordt opgepakt door SBB.
  • … er geen harde eisen worden gesteld aan de praktijkopleider (geen leermeester nodig voor dit niveau!).
  • … het vooral belangrijk is dat de praktijkopleider de vaardigheid heeft om een student te kunnen begeleiden en het vak in de praktijk te leren.
  • … aan de erkenning als leerbedrijf en aan de basisworkshops van SBB (Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleren) geen kosten zijn verbonden.
  • … het volgen van een HARRIE-training een goede training is voor praktijkopleiders (in spé).
  • … alle MBO scholen in de regio zijn aangesloten >>> Aanbod Praktijkverklaring
  • … er extra begeleiding geboden kan worden (gratis life coach).
  • … de investering van de werkgever kosteloos is.


Meer weten over praktijkleren?

Lees meer over praktijkleren in deze flyer. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je accountmanager van WSP Midden-Brabant. Heb je (nog) geen accountmanager bij WSP Midden-Brabant dan kun je een email sturen naar ondernemersadvies@leerwerkloket.nl.

Lees ook dit nieuwsbericht over Personeel binden en boeien met de praktijkleerroute.

Aanmelden?
Rechtstreeks aanmelden voor Praktijkleren kan via Leerwerkloket Midden-Brabant.