Talkshow Blik op de Toekomst

Datum: 4 oktober 2021

Talkshow Blik op de toekomst

Hans Bax, projectleider bij VNO-NCW Brabant Zeeland, bezocht in de afgelopen maanden vijftig bedrijven in Midden-Brabant in het kader van Blik op de Toekomst. Hij ging met de ondernemers in gesprek over hun perspectief op de arbeidsmarkt van morgen.

Uit deze gesprekken kwam naar voren dat veel ondernemers zich realiseren dat de arbeidsmarkt zeer krap gaat worden. De bereidheid van deze bedrijven om mee te denken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven is dan ook heel groot. Als er personeelsvraagstukken speelden of als er vragen over sociaal ondernemen waren dan werd er succesvol geschakeld met WSP Midden-Brabant. Maar niet elke ondernemer is bekend met de dienstverlening van het WerkgeversServicepunt of weet hoe hij dit aan moet pakken.

Vier ondernemers gingen in een talkshow in gesprek met UWV, gemeenten en de sociale werkvoorziening om antwoord te vinden op de vragen:
• Hoe lossen we de arbeidsmarktkrapte op?
• Hoe houden we mensen duurzaam inzetbaar?
• Hoe lossen we de huidige mismatch op de arbeidsmarkt op?
• Hoe kunnen we beter sociaal ondernemen?

In deze talkshow ging ondernemer Bas Wijbenga, Transitie Directeur bij Groen Vebego / Brouwers Groen, in gesprek met Dennis van Oers, manager bij WSP Midden-Brabant, en spraken ze over inclusief ondernemen.

Bent u werkgever of ondernemer en wilt u ook starten met sociaal ondernemen? Neem contact op met één van onze adviseurs.