WSP Midden-Brabant ondertekent convenant met Albert Heijn

Datum: 5 mei 2023

Albert Heijn en WerkgeversServicepunt Midden-Brabant tekenden donderdag 4 mei voor de samenwerking om werkzoekenden die vallen onder de banenafspraak een werkplek te bieden bij één van de Albert Heijn winkels in de regio. Het is een verlenging van de huidige samenwerking. Amanda van der Swart Lead inclusiviteit, ondertekende namens Albert Heijn en Rob van Eekert accountmanager namens WSP Midden-Brabant. Steeds meer mensen waarvoor de banenafspraak geldt (mensen die een extra aanpassing of begeleiding nodig hebben op hun werkplek) vinden hiermee een duurzame baan.

Amanda van der Swart verzorgt de werving, selectie en plaatsing van werkzoekenden en Albert Heijn biedt hun een werk- en leeromgeving en het gevoel erbij te horen. Ze is heel blij met de samenwerking met WSP Midden-Brabant: ‘We hebben hele korte lijntjes, het contact is heel laagdrempelig. Daardoor zijn de verwachtingen helder en kun je goed matches maken. Door de samenwerking met WSP, is er één aanspreekpunt voor de hele arbeidsmarktregio. Dit maakt het plaatsen van werknemers uit de doelgroep banenafspraak een stuk eenvoudiger voor ons bedrijf. Ook de harmonisering van de afspraken in de regio werkt voor ons als landelijke werkgever erg prettig’.

Blij met kansen

Rob van Eekert: ‘Wij zijn als WSP Midden-Brabant erg blij met de kansen die Albert Heijn voor deze doelgroep biedt. In ons werk is het niet altijd vanzelfsprekend dat een werkgever open staat voor de kandidaten uit de doelgroep banenafspraak. Albert Heijn neemt deze doelgroep echter heel serieus, getuige ook de rol van Amanda en de interne jobcoaches. Albert Heijn beseft dat ze juist aan onze kandidaten hele toegewijde en betrouwbare krachten hebben. Deze betrokkenheid zorgt voor een hele prettige samenwerking tussen WSP Midden-Brabant en Albert Heijn met een win-win situatie voor beiden tot gevolg’.

AH-jobcoaches en een buddy-systeem

Albert Heijn en WSP zetten zich samen in om mensen die extra ondersteuning nodig hebben, te helpen aan een duurzame baan. In de arbeidsmarktregio Midden-Brabant zijn 17 Albert Heijn filialen. In totaal werken inmiddels 55 kandidaten van de doelgroep banenafspraak bij een van deze filialen. Albert Heijn heeft landelijk 12 interne jobcoaches die de begeleiding van de kandidaten op zich nemen. Naast de jobcoaches werkt Albert Heijn met een buddy-systeem. Een buddy is een directe collega die de dagelijkse begeleiding en ondersteuning biedt. Daarnaast fungeert de buddy als voelsprieten voor de interne jobcoach, zodat er snel geschakeld kan worden als het nodig is.