WSP in gesprek met VNO-NCW en werkgevers uit de regio

Datum: 29 april 2021

Webinar 23 april sprekers

Het Webinar, waarbij WSP Midden-Brabant te gast was bij VNO-NCW Midden-Brabant, was zeer geslaagd. Vanuit de studio in Station 88 is het hele dienstverleningspakket online toegelicht aan de aanwezige werkgevers uit de regio.

Saskia de Kort, Manager bij WSP Midden-Brabant, gaf aan dat ze het vooraf best spannend vond om werkgevers middels een Webinar over de dienstverlening van WSP Midden-Brabant te informeren. “Dat was achteraf helemaal niet nodig geweest. Het was super leuk om het op deze manier te doen en heel tof om collega’s zo gepassioneerd over hun werk te horen vertellen. Als blijkt dat de aanwezige werkgevers dit een fijne manier vonden, gaan we dit zeker vaker doen! We denken zelfs al aan verdiepingsworkshops voor onze bestaande relaties”, vertelt Saskia enthousiast.

Commersiaal denken
Tijdens het Webinar is volop aandacht besteed aan de dienstverlening van WSP Midden-Brabant en zijn er succesverhalen gedeeld. Ook kwamen de onderwerpen ‘WSP Midden-Brabant als verlengstuk van de HR-afdeling’, de Harrie-training, het Leerwerkloket en de dienstverlening van het Regionaal Mobiliteitsteam Midden-Brabant aan bod. Werkgevers uit de regio kunnen direct aan de slag met sociaal ondernemen en kunnen hiervoor contact opnemen met één van de adviseurs van WSP Midden-Brabant. En zoals dagvoorzitter Maud van Zandvoort het benoemde: “Sociaal ondernemen leer je door te doen! En als we samen commersiaal gaan denken, komen zoveel mogelijk mensen aan het werk.”

Dit Webinar was een initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland, doordat uit vele gesprekken met werkgevers bleek dat er behoefte was aan meer informatie over de brede dienstverlening van WSP Midden-Brabant. Hans Bax voerde als projectleider ‘Blik op de Toekomst’ deze gesprekken met werkgevers uit de regio.

Tekst: WSP Midden-Brabant
Afbeelding: VNO-NCW Brabant Zeeland