Samen met Sky bouwen aan de toekomst

Succesvolle samenwerking WSP Midden-Brabant, Tiwos, Greenfox en Heerkens Van Bavel Bouw

Het succes van Social Return: Juliendes ‘Sky’ Martis

Naam: Roy van de Wouw
Bedrijf: Heerkens van Bavel Bouw
Sector: Bouw
Dienst: Sociaal ondernemen

Mooie succesverhalen moet je delen! Kijk en luister naar het verhaal van Juliendes ‘Sky’ Martis, die dankzij een Social Return project succesvol aan de slag ging bij Heerkens van Bavel Bouw.

In de video vertelt uitvoerder Roy van de Wouw over de samenwerking met Juliendes, die op de bouw van zijn collega’s de bijnaam ‘Sky’ heeft gekregen:

“Ik zie de toekomst van Sky zeker tot zijn pensioen bij ons. Die jongen heeft het naar zijn zin. Niets is teveel bij Sky. Sinds oktober 2021 is hij bij ons in vaste dienst gekomen.”

Investeren aan de voorkant

Barry Hof, accountmanager bij het Werkgeversservicepunt (WSP) Midden-Brabant, is samen met werkmakelaar Claudette Bool in gesprek gegaan met de betrokkenen, waaronder woonstichting Tiwos. Bij de start van het traject hebben zij partijen aan elkaar verbonden. GreenFox, een gespecialiseerde detacheerder is ingezet om het Social Return traject goed te begeleiden. Uitvoerder Roy: “Aan de voorkant hebben we geïnvesteerd en dat betaalt zich terug in een vakkracht die steeds meer zelfstandig werkzaamheden oppakt.”

‘We handelen dit af en gaan door’

Uit alles is gebleken dat Heerkens van Bavel als sociale onderneming investeert in zijn personeel. Sky kreeg tijd en ruimte om te wennen aan het arbeidsritme en zich te ontwikkelen. Barry: “in dit proces mochten fouten gemaakt worden. Als er iets gebeurde, was de reactie: ‘we handelen dit af en gaan door’.” De werkgever was niet bang om de uitdaging aan te gaan en biedt mogelijkheden aan mensen die de stap naar werk willen maken.

Een gemotiveerde werkkracht rijker

Het succes van het verhaal van Sky is niet alleen te danken aan de goede begeleiding van uitvoerder Roy en de detacheerder. Tussen detacheerder, werkgever en accountmanager is regelmatig contact geweest om een vinger aan de pols te houden. Barry: “Social Return is een fantastisch middel om mensen een stap te laten maken op de arbeidsmarkt. De kandidaat vindt passend werk en de werkgever is een gemotiveerde werkkracht rijker.”

Tekst: WSP Midden-Brabant
Foto’s: Tiwos 

Bekijk de video
WSP Midden-Brabant