Werken in Tilburg

Werken in Tilburg

WerkgeversServicepunt Midden Brabant wil samen met u het werken in textielstad Tilburg beschikbaar maken voor een zo groot mogelijke groep mensen. De tijd dat Tilburg de textielstad van Nederland was, is natuurlijk al een even geleden, maar ondertussen is Tilburg flink gegroeid. Vele verschillende sectoren worden door bedrijven uit de gemeente Tilburg bediend. Dit brengt mogelijkheden met zich mee, maar zorgt er ook voor dat potentiële werknemers moeilijker te vinden zijn. Door de krapte op de arbeidsmarkt kan het lang duren voor uw vacatures gevuld worden, maar WSP biedt u de oplossing. Misschien bent u er al achter: de perfecte kandidaat voor uw vacature bestaat niet. Besteed niet teveel tijd aan de zoektocht ernaar, want er liggen zoveel andere kansen op de arbeidsmarkt. WSP helpt u deze kansen te zien, en ze te benutten!

Hoe we dat samen gaan doen? Lees snel verder.

Slimme personeelsoplossingen

De werkvloer van morgen vraagt om werkgevers anno nu. Werkgevers anno nu vinden hun werknemers door de werving van hun personeel op een andere manier aan te vliegen. Het loont u als werkgever breder te kijken en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken in uw werving en selectie proces. Als publieke organisatie willen wij werkgevers in de regio Tilburg inspireren tot sociaal ondernemen. Het voordeel van sociaal ondernemen is dat u mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans biedt en dat uw vacatures een stuk sneller worden gevuld. Wie zijn personeel werft in samenwerking met WSP werkt aan een divers en inclusief personeelsbestand. Jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking en statushouders, het zijn allemaal voorbeelden van mensen die graag willen werken.

Voordelen van een samenwerking met WSP

WSP helpt bij het versterken van bedrijven. Dat doen we door te adviseren, te ondersteunen en te voorzien van passende werknemers die minder makkelijk zelfstandig aan het werk komen. Wellicht ziet u het voordeel van het inclusieve ondernemen al, maar vraagt u zich af hoe makkelijk iemand kan instromen bij uw bedrijf. Bij het werven van uw personeel via WSP horen verschillende voordelen. We bieden meerdere leerwerktrajecten en mogelijkheden tot omscholing aan. ​​Met bijvoorbeeld een leerwerktraject leidt u een jongere of 50-plusser op voor het werk bij u op de werkvloer. Dankzij subsidies en regelingen kunt u ook werk bieden aan werkzoekenden met een arbeidsbeperking of bijvoorbeeld een vluchtverleden.

Subsidies en regelingen

Een ander voordeel van het werven van uw personeel via WSP zijn de subsidies en regelingen waar u aanspraak op maakt. De adviseurs van WSP weten welke subsidies en/of regelingen passen bij uw situatie. Bijvoorbeeld voor het omscholen van kandidaten, voor begeleiding op de werkvloer, een aanpassing van de werkplek of een bijdrage in de loonkosten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees er alles over in onze succesverhalen.

Bekijk meer

De 6 pijlers van WSP dienstverlening

 • Het voordragen en plaatsen van passend personeel

  Samen met u vinden we passende werknemers voor uw openstaande vacatures. Doordat u via uw persoonlijke aanspreekpunt bij WSP verbonden bent aan ons ruime netwerk kunnen wij u een geschikte kandidaat voordragen.

 • Advies over instrumenten en voorzieningen bij plaatsingen

  Bij het aandragen van kandidaten houdt ons werk niet op. Om het werken binnen uw organisatie zo inclusief mogelijk te maken zijn er wellicht bepaalde voorzieningen nodig. Onze adviseurs ondersteunen u hierin en laten u zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van beschikbare instrumenten en voorzieningen.

 • Informatie over relevante wet- en regelgeving

  Uw persoonlijke WSP adviseur heeft kennis van alle relevante wet- en regelgeving die van toepassing zijn op de situatie bij uw onderneming.

 • Advies over inclusief werkgeverschap

  We leggen u uit hoe u het inclusieve ondernemen onderdeel kunt maken van de bedrijfscultuur binnen uw organisatie. Niet alleen uzelf moet het voordeel ervan inzien, maar ook uw werknemers moeten dit dragen.

 • Informatie over de arbeidsmarkt

  De arbeidsmarkt is constant in beweging en we kunnen ons voorstellen dat u geen tijd heeft alle ontwikkelingen op de voet te volgen. Bij een samenwerking met WSP hoeft dat ook niet! Onze professionals staan dichtbij de arbeidsmarkt en houden u op de hoogte van alle kansen die zich voordoen.

 • Informatie en advies over een leven lang ontwikkelen

  Een leven lang ontwikkelen, voor uw werknemers, maar ook voor u als werkgever. Door te investeren in het inclusieve ondernemen en te kiezen voor duurzaam inzetbaar personeel maakt u uw bedrijf toekomstbestendig. Aan de andere kant biedt u mensen de kans zich (op latere leeftijd) te ontwikkelen of om te scholen zodat zij aansluiten op uw vacatures.

WSP helpt u nieuw personeel te vinden

Ook al is er een krapte op de arbeidsmarkt, werkzoekenden zijn er wel! WSP helpt u ze te vinden. Met een andere kijk op het werven van personeel bieden we hulp aan potentiële werknemers die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken. Op deze manier maken we de regio Midden-Brabant samen sterker, in sociaal en economisch opzicht. Bent u benieuwd hoe we uw bedrijf toekomstbestendig kunnen maken? We komen graag in contact om uw wensen te bespreken en wat we voor u kunnen betekenen.

Neem hieronder contact op met uw WSP adviseur.

Contact? Bel of mail ons!

Ben je op zoek naar personeel? Heb je een vraag over sociaal ondernemen, personeel opleiden of wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem contact op met onderstaande adviseur die jouw sector vertegenwoordigd. Op basis van jouw behoefte pakt de juiste professional jouw vraag op.

Rilana de Bruine

Logistiek

Mariska Corvers

Leisure | Zakelijke dienstverlening

Margot de Brouwer

Techniek

Marieke van Kempen

Zorg en Welzijn | Retail

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief