Waarom maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Waarom MVO?

Als ondernemer vraag je je misschien af: waarom MVO? Waarom zou ik maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wat zijn de voordelen voor jou en jouw onderneming? Om u het voordeel van MVO in te laten zien, hebben we een paar redenen voor je opgesomd. Deze helpen je ongetwijfeld inzien dat MVO werkt en uw bedrijf op de lange termijn zeker ten goede komt.

MVO werkt. Zeker op de lange termijn

Het antwoord op de vraag ‘waarom MVO?’ is simpel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen werkt, ook voor jouw organisatie. Het draagt bij aan je bedrijfsresultaten, zeker op de lange termijn. De vraag naar duurzame werkplekken, producten en diensten blijft groeien, dus is het slim hierop in te spelen. Naast dat het besparen op energieverbruik of het gebruik van circulaire grondstoffen lucratief kan zijn voor je bedrijf, geeft het een signaal af naar je klanten en concurrenten. Je loopt voorop en bent actief bezig met maatschappelijke problemen oplossen op een bedrijfsmatige wijze.

Waarom zou u niet maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen helpt je niet alleen de financiële prestaties van je bedrijf te verbeteren, het verbetert het imago van je onderneming aanzienlijk. Denk bijvoorbeeld aan je personeelsvraagstukken. Er is krapte op de arbeidsmarkt en het valt niet mee om personeel te vinden. Het vergt een andere blik op de werving van je personeel. Een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen is de focus op een duurzame invulling van jouw openstaande vacatures. Inclusief ondernemen noemen we dat.

Waarom MVO? Het is inclusief

Als we een antwoord willen geven op de vraag ‘waarom MVO?’ kunnen we niet om inclusief ondernemen heen. De toekomst ligt bij het inclusief ondernemen. Je heeft al gemerkt dat het invullen van je openstaande vacatures moeilijker gaat dan voorheen. De krapte op de arbeidsmarkt lijkt groter te worden, maar er is een oplossing.

Wij denken dat inclusief ondernemen het antwoord is. Het is duurzaam, maatschappelijk verantwoord en je kunt mensen helpen door hen een kans te bieden. Een kans die zij bij andere bedrijven misschien niet krijgen. Het is aan de andere kant ook een kans voor je. Je heeft de mogelijkheid mensen op te leiden die op papier niet de juiste kandidaat lijken. Door nieuwe werknemers intern op te leiden door middel van bijvoorbeeld een proefplaatsing of leerwerktraject maakt je hen vanaf moment één onderdeel van je bedrijf en kun je hen voor lange termijn aan je bedrijf binden. Dát is duurzaam inzetbaar personeel.

Hoe start u met inclusief ondernemen?

Weet je niet waar te beginnen met inclusief ondernemen? Je hoeft dit niet alleen te doen. De WSP-adviseurs helpen je graag. We hebben veel kennis in huis en een groot netwerk van partners die je kunnen helpen met het invullen van je vacatures. Door anders te kijken naar het werven van personeel en het inclusief te maken van de selectie van nieuwe werknemers geeft je antwoord op uw personeelsvraagstuk.

Benieuwd wat WSP voor u kan betekenen?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Vele ondernemers gingen je al voor en ook voor jouw situatie vinden wij de passende oplossing. Lees bijvoorbeeld eens de succesverhalen. Onze WSP-adviseurs staan je bij met woord en daad, om te kijken welke regeling het beste bij je past. Wacht niet langer en neem nu contact op!

Werken bij Albert Heijn Tilburg

Contact? Bel of mail ons!

Ben je op zoek naar personeel? Heb je een vraag over sociaal ondernemen, personeel opleiden of wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem contact op met onderstaande adviseur die jouw sector vertegenwoordigd. Op basis van jouw behoefte pakt de juiste professional jouw vraag op.

Rilana de Bruine

Logistiek

Mariska Corvers

Leisure | Zakelijke dienstverlening

Margot de Brouwer

Techniek

Marieke van Kempen

Zorg en Welzijn | Retail