Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)?

Ondernemen met aandacht

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ondernemen op een manier waarbij de aandacht voor het personeel, milieu, de winst en het sociaal-ethische gebalanceerd is. WSP helpt werkgevers duurzaam te ondernemen door te focussen op de duurzame inzetbaarheid van personeel. Onze professionals laten u de voordelen zien van het anders kijken naar het werven van personeel.

De standaard voor ondernemen

De uitgangspunten voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn:

  • MVO is een integrale visie op ondernemerschap, waarbij het bedrijf waarde creëert op economisch (profit), ecologisch (planet) en sociaal (people) gebied.
  • MVO is verankerd in alle bedrijfsprocessen. Bij iedere bedrijfsbeslissing wordt een afweging gemaakt tussen verschillende belangen: de belangen van betrokken personen, bedrijven en organisaties. Voor iedere onderneming zien de MVO-activiteiten er anders uit, want MVO is maatwerk. Dit hangt af van bedrijfsgrootte, sector, cultuur van de onderneming en de bedrijfsstrategie.
  • MVO is een proces en geen eindbestemming. De doelen die worden nagestreefd veranderen gedurende de tijd en met elke bedrijfsbeslissing. Er wordt door de onderneming gezocht naar haalbare stappen om de maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven.

Inclusief, dat is pas verantwoord!

Wij geloven dat het inclusieve ondernemen de toekomst, maar ook de meest verantwoorde manier van ondernemen is. U wilt als ondernemer uw openstaande vacatures vullen en door de krapte op de arbeidsmarkt lijkt dit onmogelijk. Dat is het gelukkig niet! Kies niet voor de snelle oplossing, maar ga voor duurzaam inzetbaar personeel. Zoek op een plek waar u nog niet heeft gekeken, of laat ons het doen. WSP heeft een groot netwerk van partners die u kunnen helpen met het invullen van uw vacatures. Door anders te kijken naar het werven van personeel en het inclusief te maken van de selectie van nieuwe werknemers geeft u antwoord op uw personeelsvraagstuk.

Benieuwd wat WSP voor u kan betekenen?

U hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Vele ondernemers gingen u al voor en ook voor uw situatie vinden wij de passende oplossing. Onze adviseurs staan u bij met woord en daad, om te kijken welke regeling het beste bij u past. Wacht niet langer en neem contact op!

Personeel nodig? WSP helpt u duurzaam inzetbaar personeel vinden

Contact? Bel of mail ons!

Bent u op zoek naar personeel? Heeft u een vraag over sociaal ondernemen, personeel opleiden of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem contact op met onderstaande adviseur die uw sector vertegenwoordigd. Op basis van uw behoefte wordt uw vraag opgepakt door de juiste professional.

Rilana de Bruine

Logistiek

Mariska Corvers

Leisure | Zakelijke dienstverlening

Margot de Brouwer

Techniek
Marieke

Marieke van Kempen

Zorg en Welzijn | Retail