Retouren bij ID Logistics

Retouren bij ID Logistics

Naam: Dawda
Bedrijf: ID Logistics
Sector: Logistiek
Dienst: Groepsdetachering

Begin 2019 is het WSP Midden-Brabant gestart met groepsdetachering bij ID Logistics in Tilburg. Op de afdeling van Makro zijn destijds twee kandidaten gestart die verantwoordelijk zijn voor het schoonhouden van het magazijn. Deze medewerkers doen het zo goed waardoor de afdeling van Sony Europe heeft aangegeven dat zij ook graag met onze kandidaten willen gaan werken.

In juli zijn er drie kandidaten gestart op de afdeling Sony Europe bij ID Logistics. Dawda, Anthony en Levi zijn werkzaam bij de retouren waar zij voor drie maanden aan de slag zijn gegaan met het gereed maken van TV’s voor verzending. Teamleider Nick is enthousiast! Na een week had hij al in goed beeld wat zij kunnen, zodat hij ze passend werk kon bieden.

In het warehouse bij ID Logistics met vlnr Levi, Dawda, Anthony, Nick en Soe.

Dawda
“In de afgelopen jaren heb ik weinig kansen gehad en heb ik niet kunnen leren. Bij ID Logistics krijg ik de kans om te laten zien wat ik kan. Ik vind het fijn om aan het werk te zijn en om me nuttig te voelen. Maar ook om met collega’s te spreken en om ervaring op te doen. Het is gewoon goed hier! Dit is een fijne werkplek met leuke mensen en waar ik me veilig voel.”

Anthony
“Ik vind het fijn om bij ID Logistics te werken. De workflow is goed, het houd je altijd bezig en zorgt voor afwisseling. Ik krijg hier de kans om nieuwe dingen te leren. Daarnaast vind ik dat er goede begeleiding is en heb ik fijne collega’s. Ik doe hier mee als volwaardig teamlid.”

Levi
“Om hier aan het werk te zijn betekent heel veel voor mij. Sinds kort woon ik op mezelf en het geeft mij voldoening dat ik de vaste lasten zelf kan betalen. Bij ID Logistics kan ik mijn eigen ding doen, ben ik onder de mensen en heb ik sociale contacten. Ook is er ruimte om nieuwe dingen te leren. Zo heb ik hier laatst mijn BT rijbewijs gehaald.”

Soe is werkcoach bij de Diamant-groep en begeleidt de heren bij ID Logistics. Tijdens zijn bezoeken op de werkvloer, helpt hij ook een handje mee. Daarnaast kijkt hij ook mee naar de vervolgstap(pen) van de kandidaten. Voorlopig biedt dit project volgende mogelijkheden om door te stromen naar andere functies binnen ID Logistics.

 

Tekst: WSP Midden-Brabant
Foto’s: WSP Midden-Brabant

WSP Midden-Brabant