Personeelstekort Midden-Brabant

Personeelstekort in Midden-Brabant

Er is sprake van een krappe arbeidsmarkt in Midden-Brabant. Er is een record aantal vacatures en het aantal banen groeit nog steeds. Op dit moment zijn er zelfs meer vacatures in Brabant dan werkzoekenden in Brabant. Dit komt omdat de economie weer aantrekt en werkgevers weer op zoek gaan naar personeel. Voor werkzoekenden betekent dit dat er volop kansen zijn om aan werk in Brabant te komen of om een nieuwe stap te maken. Voor werkgevers brengt het ook uitdagingen met zich mee.

Personeelstekort aanpakken

Door de krapte is het momenteel erg lastig voor werkgevers om personeel te vinden. Als het op de reguliere manier niet lukt, dan kan het helpen om het wervingsproces anders vorm te geven. Hierbij kunt u denken aan het aanboren van nieuwe talent door huidige werknemers bij te scholen, maar ook door het werk anders in te richten door te schuiven in de taken of de administratieve belasting te verlichten. Daarnaast is het belangrijk om een aantrekkelijke werkgever te zijn. In dit document van UWV staan 27 oplossingen die werkgevers kunnen inzetten om personeelstekorten tegen te gaan.

Ondersteuning

Onze adviseurs staan voor u klaar om werkgevers te helpen bij (complexe) personeelsvraagstukken. Neem contact op om te kijken hoe wij u op weg kunnen helpen.

November 2021