Personeel

Hoe zet ik mijn medewerkers zo optimaal mogelijk in?

Personeelsplanning is meer dan enkel een rooster vullen en zorgen dat er genoeg medewerkers aan het werk zijn. Personeelsplanning gaat om het vinden van de optimale match de personeelsbehoefte en de beschikbaarheid van het personeel. Dit houdt in dat u het juiste personeel gaat inzetten. Op de juiste manier, op de juiste plaats en op het juiste moment. Als u dit goed doet, haalt u meer rendement uit uw organisatie, een hogere tevredenheid onder het personeel en hogere klanttevredenheid.

Lees hier meer over het maken van een personeelsplanning
Onbenut arbeidspotentieel zit vol potentieel voor werkgevers met personeelsvraagstukken

Arbeidsovereenkomst

In een arbeidsovereenkomst staan alle afspraken die gemaakt worden tussen u en uw werknemers. Uw werknemers hebben een arbeidsovereenkomst als zij voor u (of uw organisatie) werken en u ze daarvoor loon betaalt. Een arbeidsovereenkomst kan zowel mondeling als schriftelijk worden vastgelegd. WSP raadt u altijd aan een arbeidsovereenkomst schriftelijk vast te leggen om zeker te weten dat de rechten en plichten van u als werkgever, maar ook die van uw werknemer vastliggen.

Wilt u meer lezen over hoe u een duurzame arbeidsovereenkomst opstelt waar beide partijen tevreden mee zijn en van kunnen profiteren?

Lees hier alles over arbeidsovereenkomsten.

Proeftijd

De proeftijd moet u zien als een periode waar u uw nieuwe werknemer kunt leren kennen om tegen het einde van de proeftijd de weloverwogen keuze kunt maken of u de persoon aanneemt. Het is voor u, maar ook voor de potentiële werknemer waardevol kennis te maken met elkaar en de organisatie. Zo bent u, als werkgever, zekerder van een duurzame oplossing voor uw personeelsvraagstuk.

Medewerkers opleiden biedt werkgevers vele voordelen

Arbeidsvoorwaarden

Het belang van goede arbeidsvoorwaarden mag een werkgever niet onderschatten. De arbeidsvoorwaarden wegen zwaar mee in de keuze van potentiële werknemers. Is er geen ruimte u te onderscheiden in de primaire arbeidsvoorwaarden? Kijk dan eens naar de secundaire arbeidsvoorwaarden. Werknemers hechten veel waarde aan goede secundaire arbeidsvoorwaarden en het is vaak makkelijker u hiermee te onderscheiden t.o.v. andere werkgevers. Als WSP u helpt bij het werven van personeel, profiteren uw nieuwe werknemers van het netwerk en alle mogelijkheden die een samenwerking met WSP met zich meebrengt.

Contact? Bel of mail ons!

Ben je op zoek naar personeel? Heb je een vraag over sociaal ondernemen, personeel opleiden of wil je meer informatie over onze dienstverlening? Neem contact op met onderstaande adviseur die jouw sector vertegenwoordigd. Op basis van jouw behoefte pakt de juiste professional jouw vraag op.

Rilana de Bruine

Logistiek

Mariska Corvers

Leisure | Zakelijke dienstverlening

Margot de Brouwer

Techniek

Marieke van Kempen

Zorg en Welzijn | Retail