Carolien schakelt WSP in als sparringpartner

Carolien schakelt WSP in als sparringpartner

Naam: Carolien Dröge
Bedrijf: im | innovating BV
Sector: Techniek
Dienst: Sparringpartner

Van adviseur voor het werven van technisch personeel tot betrouwbare sparringpartner bij complexe personeelsvraagstukken. Dat is waar im | innovating BV met regelmaat WSP Midden-Brabant voor inschakelt.

Carolien Dröge is HR en Corporate Recruiter bij im | innovating BV, een wereldwijde leverancier van nieuwe en gebruikte leerlooierijmachines. Tevens zijn ze actief in de engineering en bouw van speciaal machines in branches zoals kunststoffen, food en logistiek, waarbij mechanisering en automatisering centraal staat. Carolien heeft regelmatig contact met Patricia van den Boogaard, adviseur bij WSP Midden-Brabant. In eerste instantie was er alleen contact over het werven van kandidaten, maar al snel werd er vaker contact gezocht om ook over andere personeelsvraagstukken mee te denken.

Links Carolien Dröge, HR en Corporate Recruiter bij im | innovating BV en rechts Patricia van den Boogaard, adviseur werkgeversdiensten bij WSP Midden-Brabant

Verbindende rol
Carolien is enthousiast over de verbindende rol die Patricia laatst heeft gespeeld bij het aannemen van iemand uit het buitenland. “In de leerindustrie gaat om specifieke vakkennis waardoor er maar weinig tot geen geschikte kandidaten in Nederland te vinden zijn. We hadden contact met een geschikte kandidaat uit Afrika en Patricia heeft ons advies gegeven hoe we dit aan moesten pakken. De tewerkstellingsvergunning en verblijfsvergunning werden in eerste instantie afgewezen, maar Patricia kende het verhaal en bracht ons met juiste personen in contact binnen UWV. Door het aantonen van de noodzaak om het besluit te herzien, is de vergunning afgegeven en is deze kandidaat bij ons aan de slag.”

WSP als gesprekspartner
En zo zijn er meer voorbeelden van im | innovating BV waarbij WSP Midden-Brabant betrokken is geweest vertelt Patricia. “Als brede gesprekspartner richten wij ons niet uitsluitend op het plaatsen van kandidaten. Carolien heeft bijvoorbeeld ook advies bij ons ingewonnen met betrekking tot corona gerelateerde regelingen. Daarnaast geven wij informatie en advies bij arbeidsjuridische vragen, vragen op het gebied van sociale zekerheid, Wet Poortwachter, subsidieregelingen, over de arbeidsmarkt, opleiden van personeel, etc..”

Samenwerking
WSP Midden-Brabant is in de loop der jaren een betrouwbare partner geworden van im | innovating BV. “Doordat er regelmatig contact is hebben we ervaren dat adviseurs van WSP Midden-Brabant ook echt aan de slag gaan met onze vraagstukken en waar nodig éxtra stappen zetten om een doel te bereiken. Juist in die samenwerking vind ik het belangrijk dat er verder gekeken wordt dan alleen naar de kennis die zij zelf in huis hebben. WSP Midden-Brabant beschikt over een uitgebreid netwerk dat zij inzetten, waardoor er ook meer kan worden bereikt”, aldus Carolien.

In de werkplaats bij im | innovating BV met links Carolien Dröge en rechts Patricia van den Boogaard.

Wat zou je tegen andere werkgevers zeggen over WSP Midden-Brabant?
Carolien: “WSP is een proactieve organisatie die vooral vanuit het oogpunt van de werkgever meekijkt en is een fijne sparringpartner op het gebied van personeel. Ze kan van toegevoegde waarde zijn bij verschillende processen.”

Contact
Heeft u ook behoefte aan een gesprekspartner op personeelsgebied? Of wilt u weten wat WSP Midden-Brabant nog meer voor u kan betekenen? Neem contact op met één van onze adviseurs. Op basis van uw behoefte wordt uw vraag opgepakt door de juiste professional.

Tekst: WSP Midden-Brabant
Foto’s: Buro Werktuig

WSP Midden-Brabant