Dylan's traject naar werk

Dylan's traject naar werk

Naam: Dylan
Bedrijf: Albert Heijn Distributiecentrum
Sector: Logistiek
Dienst: Leerwerktraject

Dylan (22) is in zijn leven vaak verhuisd waardoor hij geen opleiding heeft af kunnen ronden. Vorig jaar heeft Gemeente Tilburg hem doorverwezen naar de Diamant-groep om een jongerentraject te volgen. Sinds januari 2020 werkt Dylan in het Distributiecentrum van Albert Heijn waar hij het prima naar zijn zin heeft.

Diamant-groep
In 2019 is Dylan bij de Diamant-groep gestart met een training om inzicht te krijgen welk beroep bij hem past. Door omstandigheden heeft hij geen opleiding af kunnen ronden maar wel certificaten van de vmbo gemengd/theoretische leerweg gehaald. “Werken vind ik heel belangrijk, maar het lukte me niet om een baan te vinden. Wel heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij het dierenasiel in Helmond.” Inmiddels woonde Dylan al ruim een jaar via begeleid wonen in Tilburg, toen hij doorverwezen werd naar de Diamant-groep.

Magazijnmedewerker
Uit het traject bij de Diamant-groep kwam het beroep magazijnmedewerker. “Ik ben me hierin gaan verdiepen, heb informatie opgezocht op internet en het leek me wel wat.” Na het traject kon Dylan voor een half jaar aan de slag bij logistiek bedrijf DB Schenker met behoud van uitkering. Die baan is hem heel goed bevallen.

Albert Heijn DC
Vervolgens werd Dylan via de Diamant-groep voorgesteld op de vacature van orderpicker bij Albert Heijn Distributiecentrum. Samen met werkmakelaar Debbie (Gemeente Tilburg) en zijn begeleidster Shirin (Diamant-groep) is hij voor een rondleiding geweest. Vervolgens hebben zij een kennismakingsgesprek gehad met de manager en de teamleider van Albert Heijn. Dylan mocht starten met een proefplaatsing van 2 maanden. “Sinds januari 2020 werk ik als magazijnmedewerker bij het Albert Heijn Distributiecentrum en daar heb ik het prima naar mijn zin! Ik doe voornamelijk orderpicken, maar ik mag steeds meer doen. Mijn proefperiode is goed verlopen en ik heb inmiddels een contract voor acht maanden. Daar ben ik heel blij mee!”

Dylan werkt als werk ik als magazijnmedewerker bij het Albert Heijn Distributiecentrum.

Een kans geven
De Teamleider van Dylan bij Albert Heijn Distributiecentrum Tilburg geeft aan het leuk te vinden om medewerkers als Dylan een kans te geven op een plaats in het arbeidsproces. Dylan is een energieke jongen met een opgeruimd karakter en dit komt de sfeer in het team ten goede.

Contact
De contactpersoon van WSP Midden-Brabant bij Albert Heijn DC Tilburg laat weten de samenwerking bijzonder te waarderen. De contacten zijn goed, er wordt goed gekeken welke kandidaten zouden kunnen passen en na plaatsing wordt regelmatig contact onderhouden over de ontwikkelingen van de kandidaten.

Tekst: Diamant-groep
Foto’s: Diamant-groep

WSP Midden-Brabant