De nieuwe start van Kamal

De nieuwe start van Kamal

Naam: Kamal
Bedrijf: Broers Interieurmakers
Sector: Techniek
Dienst: Leerwerktraject

Kamal Kousah (34) werkt nu vijf maanden bij Broers Interieurmakers BV. “Ik kom uit Syrië. Vanwege de oorlog vluchtte ik 4,5 jaar geleden samen met mijn broer en twee zwagers met de boot naar Turkije. Met een auto zijn we van daaruit naar Nederland vertrokken. In totaal waren we 15 dagen onderweg. Na bijna één jaar – in het asielzoekerscentrum in Venlo – ben ik herenigd met mijn vrouw en twee zonen en kregen we een woning in Tilburg toegewezen.”

Traject naar werk
“In 2018 startte ik bij Diamant-groep in een traject naar werk. In eerste instantie liep ik stage bij Diamant-groep Productie en volgde ik workshops. Ook heb ik vrijwilligerswerk gedaan tijdens de Tilburg Ten Miles. Daarna liep ik drie maanden stage bij vloerenbedrijf Wood!, zodat ik de vaktaal in de praktijk kon leren.

Kamal: “Binnenkort krijg ik een contract voor onbepaalde tijd en daar ben ik heel blij mee.”

Vast contract
In Syrië had ik een eigen bedrijf als interieurbouwer en ik wilde graag in deze branche weer aan de slag. Dat is gelukt, inmiddels ben ik via de Diamant-groep vijf maanden als interieurbouwer aan het werk bij Broers Interieurmakers. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. De eigenaar, Bas Broers, heeft mij deze kans gegeven en mijn collega’s helpen mij. Binnenkort krijg ik mijn contract voor onbepaalde tijd en daar ben ik heel erg blij mee!”

 

Tekst: Diamant-groep
Foto’s: Diamant-groep

WSP Midden-Brabant

Meer voorbeelden

Nieuwe start Kamal

Ik wilde graag weer in de interieurbranche aan de slag en dat is gelukt!


WSP Midden-Brabant Kamal
Bekijk dit verhaal
BAT - Obai

Ik vind het fijn dat ik weer iets te doen heb en nuttig kan zijn voor de maatschappij.


WSP Midden-Brabant Obai
Bekijk dit verhaal
ID Logistics - Dawda

Ik heb een fijne werkplek met leuke collega's waar ik me veilig voel.


WSP Midden-Brabant Dawda
Bekijk dit verhaal